POTPISAN SPORAZUM – Razvoj cikloturizma Požeško-slavonske županije

Datum objave: 30. 10. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Požeško-slavonska županija ostvarila je financijska sredstva u iznosu 350 tisuća kuna od strane Ministarstva turizma RH za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma Požeško-slavonske županije, gdje su u izradi sudjelovali ključni dionici s područja Županije. Danas je potpisan i Sporazum  o suradnji svih ključnih dionika na provedbi mjera Operativnog plana, čime je ispunjen uvjet za dobivanje suglasnosti od strane Ministarstva turizma RH.

Sporazum su potpisali gradonačelnici, načelnici i direktori turističkih zajednica, te direktori i ovlašteni predstavnici ispred Hrvatskih ceste d.o.o., Županijske uprave za ceste PSŽ, Policijske uprave PSŽ, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma d.o.o., Javne ustanove Park prirode Papuk, Regionalne razvojne agencije Panora, Zavoda za prostorno uređenje PSŽ i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ.

Predmet Sporazuma je suradnja i moguće partnerstvo Sporazumnih strana na pripremi i provedbi projekata temeljenih na Operativnom planu razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije 2017. – 2020. Glavni ciljevi provedbe Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije 2017. – 2020. su umrežavanje svih dionika u turizmu kako bi se intenzivirao razvoj cikloturizma na prostoru cijele Županije, razvoj mreža atraktivnih i sigurnih cikloturističkih ruta čiju atraktivnost podupire dobro organiziran i kvalitetan sustav svih potrebnih specijaliziranih usluga za cikloturiste, te jasno reguliranje kretanja biciklista po svim vrstama cesta i putova s hrvatskim propisima i najboljom hrvatskom praksom po pitanju sigurnosti, uključujući i kretanje po posebnim vrstama putova i teritorija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Do kraja godine ćemo kroz ostvarena sredstva financirati i neke druge aktivnosti poput izrade prometnog elaborata za tri glavna pravca, izrada web stranice na kojoj će biti objedinjeno sve vezano za biciklizam i cikloturizma te ćemo provesti edukaciju za cikloturističke vodiče koji će dobiti licencu na godinu dana,”naglasila je Ivona Odvorčić Kahanek iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

Namjera je uz to stvoriti potencijalnu klimu za poduzetništvo u domeni smještaja, ugostiteljstva, servisa, trgovina, najma bicikla, agencijskih usluga za cikloturizam, biciklističkih vodiča i pratitelja i drugih aktera turističke ponude kako bi se rute dobro povezale sa svim segmentima turističke ponude u Županiji, te intenzivirati promocijske i info aktivnosti sustava turističkih zajednica i drugih dionika s naglaskom na specifičnost Županije.


TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn