POSLOVNI UZLET GRADA PLETERNICE – Panel diskusija, predavanja i edukativne radionice za kvalitetnije poslovanje

Datum objave: 23. 3. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n

PLETERNICA- Poslovni uzlet strateški je projekt Poslovnog dnevnika pokrenut početkom 2014. godine. Osnovna ideja bila je promocija uspješnih malih i srednjih poduzeća te obrta kroz širenje pozitivnih poduzetničkih priča u medijima.Pozitivne poduzetničke priče u sklopu Poslovnog uzleta proširile su se na besplatne seminare za poduzetnike, a projekt je danas po prvi puta stigao i u Pleternicu.

Cilj projekta u 2018. godini je zainteresirane građane na regionalnoj i lokalnoj razini informirati o trenutno dostupnim EU programima i EU fondovima u Republici Hrvatskoj. Naš cilj je od početka do sada dovesti besplatne edukacije malim i srednjim poduzetnicima, jer nam je želja širiti znanje ljudima koji nemaju previše vremena za stjecanje istoga, ali također govori i o pozitivnim primjerima te ukazati na određene probleme s kojima se poduzetnici susreću. Poslovne uzlete prilagođavamo lokalnim potrebama jer nisu poslovne prilike u svim područjima iste,” naglasio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, dodajući da su poduzetnici prepoznali njihovu ideju.

nn

U Pleternici je održana je panel diskusija na temu “Razvoj poduzetništva u Pleternici i uspješno realizirani EU projekti”,predavanje “Program razvoja gospodarstva Grada Pleternice” te seminar pod nazivom “Prodaja & marketing proizvoda”. Pleternički Poslovni uzlet zaključen je radionicom “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?”. “Ono što je za naše poduzetnike najinteresantnije je predstavljanje Programa razvoja gospodarstva koji je u okviru proračuna za 2018. godinu “težak” nešto više od devet milijuna kuna s oko milijun kuna izravnih potpora za naše poduzetnike.Smatram da će se te mjere dobro koristiti i to je jedan program na koji sam zajedno s Gradskim vijećem izuzetno ponosna,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Uz brojne uzvanike i gospodarstvenike, gost manifestacije bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Ovakve teme su teme života, jer previše je danas negativizma. Svi zajedno, gradovi i općine s gospodarstvenicima, možemo dati odgovor kako treba živjeti i u kom smjeru ići. Nitko nam ne može pomoći, osim nas samih jer kada se dolazi u okruženje gdje je ozračje pozitivno, onda je lakše i poslovati,” naglasio je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn