POHVALA I PODRŠKA – Požeški boksač u usponu Mihael Jugović na prijemu kod župana

Datum objave: 03. 11. 2015. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević danas je primio boksača požeškog BK Graciano  Mihaela Jugovića i njegovog trenera Željka Krpana kako bi im čestitao na postignutim rezultatima. Mihael Jugović nastupit će kao član Hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu  koje će se održati u Poljskoj 19. studenog 2015.

“Čast mi je danas biti u društvu jednog vrhunskog sportaša s njegovim trenerom koji ga uspješno vodi u proteklih nekoliko godina. Mihael Jugović ostvario je izvanredne rezultate i plasirao se na Europsko prvenstvo. Drago mi je da postoje mladi ljudi koji pored redovitog školovanja i obveza imaju volje i energije baviti se sportom. Sport je jedan od načina kako se stvaraju dobri ljudi, jer kroz sport čovjek  se natječe, provjerava svoje sposobnosti, druži se i želi postići što bolji rezultat. Siguran sam da će Mihael postići sve što očekuje i želio bih da  se na Europskom prvenstvu okiti medaljom jer je to zaslužio, a Županija će, bez obzira na skromne mogućnosti dati potporu i za odlazak na Europsko prvenstvo ali i za daljnji rad,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Rezultat je iskreno i nas sve iznenadio, sve se dogodilo u zadnjih godinu dana. Gostujući u susjednim zemljama na različitim turnirima pa čak i za različite klubove – za klub iz Zagreba, za Slavonija tim koji je osnovan prije nekoliko mjeseci, mi smo ostvarili takav uspjeh koji je iznenadio cijelu regiju ali  posebno boksački svijet u Hrvatskoj. Mihael je pobjedio, redom od Bosne  i Hercegovine njihove domaće boksače, domaće boksače u Srbiji, Mađara u Zagrebu, u Slovačkoj domaće boksače, u Češkoj domaće boksače, i tako se istaknuo  Hrvatskom savezu jer oni to nisu predvidjeli budući da je na državnom prvenstvu bio brončani. No, njegov status u reprezentaciji sada je definiran i on putuje u Poljsku,” naglasio je trener Željko Krpan.

nn

“Najviše sam zahvalan svom treneru koji je prepoznao moje potencijale. Jedino njemu mogu iskazati najveću zahvalu. Boksom se bavim sedam godina dnevno putujem po dva puta iz Komorice u Požegu kako bih ostvario svoje snove. Od najranijih dana imao sam “u krvi” potrebu za natjecanjem. Počeo sam s nogometom koji je timski sport, ali potom sam se prebacio na boks, tu je ta borbenost i pobjeda koju osvajaš isključivom vlastitom snagom i koncetracijom – na ringu,” rekao je Mihael.

TEKST: S. Pok    FOTO: S.Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn