PODUZETNIČKI INKUBATOR U POŽEGI – Počela realizacija dugoočekivanog projekta

Datum objave: 09. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA – Počela je izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Požegi,projekta vrijedno8 18,6 milijuna kuna, pri čemu  17,4 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Požega, a završetak provedbe je 1. ožujka 2019.

Ciljevi projekta su pružiti poduzetnicima i ulagačima modernu, sigurnu poslovnu infrastrukturu za započinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, naglasio je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar predstavljajući projekt na početnoj konferenciji u studenom prošle godine. “Projektom je predviđena izgradnja poduzetničkog inkubatora sa svom potrebnom opremom i tehnologijom te da se inkubiraju poduzetnici-početnici, svi koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. Izgradnja bi treba trajati do listopada 2018. godine, nakon toga slijedi opremanje da bi početkom 2019. godine primio poduzetnike,” rekao je Šostar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inkubator se, kako je predviđeno, sastoji od 13 ureda, četiri proizvodne hale koje s mogu prenamijeniti u više manjih prostora, te jedne edukacijske i jedne konferencijske dvorane. Stanarima inkubatora omogućit će se najam po povoljnijim uvjetima kao i niz pratećih usluga – savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvoju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija te druge intelektualne i stručne usluge. Poduzetnici su već iskazali veliki interes za ulazak u inkubator. “Nakon što inkubator bude izgrađen, uvjeren sam kako će potreba biti veća nego što su kapaciteti. U ovoj smo fazi išli sa skromnijom verzijom inkubatora, ali s vremenom će se zasigurno vrlo brzo iskazati potreba za proširenjem,” dodao je Šostar.

Prema priječima požeškog gradonačelnika Darka Puljašića,ovaj dugoočekivani poduzetnički inkubator zasigurno će dati dobru osnovu projektima samozapošljavanja te biti centar budućnosti i razvoja privrede u Požeštini.

TEKST: S. Pok      FOTO: S.P./D.K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn