PODUZETNIČKA I OBITELJSKA PRIČA – Kuća za odmor usred požeških “brda i dolina”

Datum objave: 14. 3. 2019. | Kategorija: Razgovori

POŽEGA – Obitelj Vjekoslava Sajferta s Kućom za odmor Luma odlučila je ući u novu životnu i poslovnu priču. Luma se nalazi u Ulici Jagodnjak u Požegi, stambenog je prostora 137 kvadratnih metara, a dvorište se prostire na 275 kvadratnih metara. Arhitektonski oslonjena na tradiciju, ali sa suvremeno opremljenim prostorijama koje nude udobnost i potpuni odmor Luma je spremna ugoditi i najzahtjevnijim gostima, te kako se mladi domaćini nadaju, ostvariti poslovnu viziju jedne marljive obitelji.

Zlatna dolina jedinstvena je jer njena “brda i doline” kako govori i slogan požeške Turističke zajednice, privlačna su u svako doba godine, u svakoj prigodi. Potaknuta upravo tim neospornim činjenicama obitelj Vjekoslava Sajferta uredila je svoju kuću za odmor LUMA, smještenu u Ulici Jagodnjak u Požegi. Neiskorišten stambeni prostor, uz puno entuzijazma, truda mlada obitelj uredila je vlastitim sredstvima u prostor za goste i sredstvo za osiguranje životne egzistencije.

“Kroz moju glazbeničku aktivnost u Big Bandu Požega te razna putovanja i razgovore s kolegama i djelatnicima Turističke zajednice Grada Požege, shvatio sam da je upravo kuća za odmor u Požegi dobra ideja jer smještajnog kapaciteta uvijek nedostaje. Kuću smo supruga Stefani i ja uredili svojim sredstvima, uložili smo oko 90 tisuća kuna, no to nije kraj ulaganja. Namjeravamo još sagraditi ustakljeni jacuzzi oko kojega bi bila terasa,” rekao je Vjekoslav Sajfert. Dodaje kako imaju i obiteljsku vikendicu iznad Požege s prekrasnim vidikovcem za nju koju također imaju velike planove.

“Tako bi oba smještajna objekta povezali s jednom dobrom turističkom pričom, jer ove lokacije mogu biti atraktivne za razne vrste posjetitelja – od onih koji su skloni cikloturizmu, planinarenju i aktivnom odmoru do onih koji Požegu žele doživjeti na smireniji način ili posjetiti u vrijeme neke od brojnih kulturnih i gastro manifestacija” rekao je Vjekoslav.

“Nismo nikada razmišljali o odlasku. Naprotiv, razmišljamo o tome kako ostvariti egzistenciju upravo na domaćem tlu, kako obiteljskoj tradiciji dati jednu novu dimenziju i prostor za razvoj u budućnosti. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer uz podršku i mogućnosti koje se nude uz poticaje iz lokalne zajednice, posjedujemo i dovoljno volje, energije i ideja da to doista ostvarimo,” uvjeren je Sajfert.

Kuća za odmor Luma nalazi se u Ulici Jagodnjak, nadomak idilične šumske svježine, nedaleko od kulturnih znamenitosti povijesnog središta grada. Sastoji se od tri spavaće sobe (svaka soba ima dva kreveta + pomoćni ležaj), dvije kupaonice s perilicom i sušilicom rublja, wc-a, opremljene kuhinje, te velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom. U dvorištu se nalazi uređena sjenica, roštilj i garaža za potpuno uživanje i odmor i onih zahtjevnijih gostiju.

Kćeri Lucija i Matilda bile su nadahnuće za ime kuće(Lu-Ma), a supruga Stefani, inače profesorica njemačkog jezika, vodila je glavnu riječ pri uređenju – u svojoj unutrašnjosti kuća nudi udobnost sa svim potrebnim suvremenim aparatima i pomagalima, a uređena okućnica, udobno smještena pod zelene skute obližnje šume i netaknute prirode, priča priču o požeškim starim dvorištima i slavonskoj tradiciji gostoprimstvu.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn