POČETNA KONFERENCIJA – Predstavljen projekt “Zajedno u športu”

Datum objave: 19. 11. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U HGK, Županijska komora Požega, održana je početna konferencija projekta “Zajedno u športu” čiji je nositelj Požeški sportski savez, a partneri Grad Požega i Športski klub Croatia. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, njegova vrijednost je 809.418,00 kuna, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

U Požeško-slavonskoj županiji živi 9 291 osoba s invaliditetom. U sklopu poziva “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” pokrenut je projekt “Zajedno u športu”. Svim sudionicima na projektu te predstavnicima sportskih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom prigodnim riječima obratio se požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Grad Požega je na sebe preuzeo obvezu i odgovornost da s ove dvije udruge organizira i realizira sve ono što imamo mogućnosti sufinancirati kroz EU fondove te tako olakšati socijalnu uključivost naših sugrađana koji imaju zdravstvene probleme. Mi imamo tu obavezu, a vi imate na to pravo! Drago mi je da smo uspjeli ostvariti 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava koje ćemo uložiti u kvalitetniji život osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, ali i svih sportskih djelatnika koji će pomoći i omogućiti da takvi naši sugrađani mogu sudjelovati u sportskom životu zajednice. Tako ćemo obogatiti jedni druge i pokazati da se u ovom gradu može živjeti i dobro i ravnopravno, ” rekao je gradonačelnik Puljašić.

“Požeški sportski savez ima 75 udruga i preko 3000 aktivnih članova. Drago mi je da smo dobili ovaj projekt, naravno u suradnji s Gradom Požegom i Uredom za europske integracije koji ovdje kod nas radi očigledno vrlo dobar posao. S udrugama osoba s invaliditetom surađujemo od 2008. godine i u naš Savez uključeno je šest takvih udruga. U projektu su prošle tri udruge – Boćarski klub Nada, Sportska udruga slijepih Zlatna dolina i Požeški sportski savez gluhih. Nadam se kako će u budućnosti biti još ovakvih projekata u kojima ćemo rado sudjelovati. ” rekao je predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović.

Cilj projekta je poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju kroz osiguranje pristupačnosti i nabavu opreme za proširenje sportskih i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene tim skupinama. Za potrebe provedbe projekta angažirat će se vanjski stručnjak koji će istražiti tržište i analizirati potrebe te stručnjak koji će izraditi pet različitih programa unapređenja i proširenja sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju i to za pikado, boćanje, kuglanje, plivanje i tjelovježbu,” predstavila je voditeljica projekta Marija Galović. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, njegova vrijednost je 809.418,00 kuna, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn