POČETNA KONFERENCIJA – Predstavljen projekt “Poduzetnički inkubator Požega”

Datum objave: 15. 11. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Na Veleučilištu u Požegi danas je održana početna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Požega”. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 kuna od čega je Europska unija sufinancirala 17.400.054,00 kuna. Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora i Grad Kutjevo. Suradnici na projektu su Općina Velika, Veleučilište u Požegi i požeške srednje škole – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

Ciljevi projekta su pružiti poduzetnicima i ulagačima modernu, sigurnu poslovnu infrastrukturu za započinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, naglasio je predstavljajući projekt pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar. “Projektom je predviđena izgradnja poduzetničkog inkubatora sa svom potrebnom opremom i tehnologijom te da se inkubiraju poduzetnici-početnici, svi koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. Izgradnja bi treba trajati do listopada 2018. godine, nakon toga slijedi opremanje da bi početkom 2019. godine primio poduzetnike,” rekao je Šostar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inkubator se sastoji od 13 ureda, četiri proizvodne hale koje s mogu prenamijeniti u više manjih prostora, te jedne edukacijske i jedne konferencijske dvorane. Stanarima inkubatora omogućit će se najam po povoljnijim uvjetima kao i niz pratećih usluga – savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvoju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija te druge intelektualne i stručne usluge. Poduzetnici su već iskazali veliki interes za ulazak u inkubator. “Nakon što inkubator bude izgrađen, uvjeren sam kako će potreba biti veća nego što su kapaciteti. U ovoj smo fazi išli sa skromnijom verzijom inkubatora, ali s vremenom će se zasigurno vrlo brzo iskazati potreba za proširenjem,” dodao je Šostar. Nazočne je prigodnim riječima pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitajući svima koji su sudjelovali na ovom projektu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Poseban pozdrav onima najhrabrijima među nama, a to su poduzetnici. Javite se, dođite u naš inkubator, svi vi mladi ljudi koji nam želite pružiti priliku da vam pomognemo. Nije slučajno da ovaj projekt predstavljamo na Veleučilištu jer ono je već dugi niz godina inkubator znanja, inkubator budućnosti Požege, mladih koji su voljni pokrenuti svoj posao i ostati u svom gradu, županiji i Hrvatskoj. Ovaj dugoočekivani poduzetnički inkubator zasigurno će dati dobru osnovu projektima samozapošljavanja te biti centar budućnosti i razvoja privrede u Požeštini, a Grad Požega i dalje će svakako biti potpora na svim razinama,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn