PLUS HOSTING – Važnost dobrog hostinga za eCommerce

Datum objave: 04. 8. 2023. | Kategorija: Promo

Jednostavnost pokretanja poslovanja baziranog na eCommerce-u je razlog zbog kojega je eCommerce preuzeo veliki dio trgovinske industrije. Podešavanje online trgovine je vrlo jednostavno, a profit je vidljiv doslovno preko noći.

Kao sve u životu, i eCommerce trgovanje dolazi s određenim nedostacima. U većini slučajeva, razlog zbog kojega poduzetnici u eCommerce-u gube profit može se naći i u tehničkoj strani poslovanja.

Downtime utječe na prihode

Najjednostavniji način za objašnjenje downtimea je reći da je to vrijeme kada vaša stranica ne radi. Sa statističkim podacima prometa i prodaje, lako možete izračunati koliko novaca gubite svake minute trajanja downtimea. Downtime je na žalost neizbježan. Optimalna situacija je kada je downtime planiran – dok je u tijeku održavanje, nadogradnja servera ili migracija vaše web stranice.
Ukoliko se desi neplanirani downtime, može biti prihvatljivo dokle god se situacija ne ponavlja često – tada je potrebno razmisliti o novom hosting provideru.

Što definira dobrog hosting providera?

Ukoliko je eCommerce osnovica vašeg poslovanja, postoje standardi koje vaš hosting provider mora zadovoljavati. Hosting provider mora biti stabilan, pouzdan, brz, ekonomičan i uvijek dostupan za sva vaša pitanja i moguće probleme.

Hardware

Ne želite da vaši kupci čekaju više od jedne sekunde na otvaranje stranice, što znači da je bitno da vaš hosting provider koristi SSD diskove i višejezgrene procesore koji će osigurati brzu razmjenu podataka.
Ukoliko vaš provider koristi i lokalne datacentre, tim bolje! Bliži server znači brži protok informacija. Osim toga, podrška vam je odmah dostupna ukoliko dođe do zastoja ili problema.

Mogućnost nadogradnje

Postoji više vrsta hosting usluge koje možete odabrati. Obavezno počnite s onima koji najviše odgovaraju vašim potrebama. U početku će vam najvjerojatnije odgovarati shared hosting opcija, ali kako bude raslo vaše poslovanje i vaš hosting će trebati rasti s njim. Odaberite hosting providera koji će vam omogućiti bezbolnu i brzu nadogradnju.Dobro je uzeti i dedicated server u obzir, pogotovo kad krene veći promet na vašoj stranici ili koristite interne servise za plaćanje. Dedicated server će osigurati da vaša stranica ima sve potrebne resurse za neometan rad, vaše transakcije će biti na jednom mjestu i vi ćete biti jedini koji će moći pristupiti istima.

Sigurnost

U današnje vrijeme sve se vrti oko sigurnosti, a tu ulaze u igru SSL certifikati. Vaš hosting provider vam mora moći osigurati i kvalitetan SSL certifikat. Vaša stranica će tako biti koristiti HTTPS protokol, preglednici neće vaše korisnike upozoravati da je stranica nesigurna i vidljivost vaše stranice kod pretraživanja neće biti pogođena.

Backup

Zadnja stavka, ali ne i manje važna, je backup. U startu osigurajte da vaš hosting provider provodi redovite backup-e. Gubitak podataka je ekvivalentno tradicionalnoj trgovini koju zahvati požar!

Zašto odabrati nas?

S više od 20+ godina iskustva I velikim brojem zadovoljnih korisnika, pokazali smo se kao dragocjen partner na području svih hosting usluga. Naši paketi su namijenjeni velikim i malim poslovnim korisnicima i uključuju visok uptime uz lokalni datacentar te kvalitetnu i stručnu tehničku podršku.
Povrh toga, koristimo hardver provjerene kvalitete, jednu od je od najnaprednijih mrežnih sustava u Hrvatskoj, te najsuvremeniju zaštitu od malwarea i virusa što znači da će vaše stranice biti brze, stabilne i dobro zaštićene.

Kontaktirajte nas danas i zatražite ponudu ili odaberite jedan od mnogih paketa u našoj ponudi ovdje.

IZVOR: Plus Hosting

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn