PLK BODY ART POŽEGA – Zlato i rekordi za Body Art na državnom prvenstvu

Datum objave: 11. 12. 2017. | Kategorija: Sport

N

POŽEGA – Proteklog vikenda održano je  dvodnevno VI državno prvenstvo u powerliftingu  u Virovitici. Powerlifting klub Body Art iz Požege vratio se ovjenčan medaljama i izvrsnim rezultatima. Šest zlata, dva srebra, tri bronce i tri državna rekorda zbroj je uspjeha od proteklog vikenda.

Prvi dan je održano natjecanje u powerliftingu, brojni natjecatelji i sjajna konkurencija donjela je neke odlične liftove. Požeške šampionke Patricia Januš i Brigita Bakić rušile su i državne rekorde!
Patricia Januš zlato u kategoriji open do 57 kg i bronca u apsolutnoj žene open + državni rekord (popravila je svoj)u BP (bench press) 80 kg! Brigita Bakić zlato u kat juniori do 57 kg i bronca u apsolutnoj juniori + državni rekord u BP 72,5 kg i rekord u MD (mrtvo dizanje) 135 kg! Brigita je planski skinula nekoliko kilograma i prvi puta nastupila u nižoj težinskoj kategoriji.

NN

Neki rezultati prvi su u karijeri, kaže trener Robert Međugorac. “Naša nova natjecateljica (prvo državno natjecanje, drugo ukupno) Emilija Zailac bronca u kat open do 84 kg. Uz naše dame, u subotu se natjecao i junior Antonio Miletić u kategoriji do 74 kg i osvojio je srebro. Čestitam na, prvi puta iznad 100 kg, čučnju 105 kg (njegov osobni rekord)”.

Drugi dan održano je natjecanje u bench press-u. “Patricija podiže 75 kg (nešto manji lift zbog umora od predhodnog dana), ali i s tim liftom uzima duplo zlato, u svojoj kategoriji i u apsolutnoj kategoriji žene open. Bravo champ! Njen tata, Davor Januš, osvaja zlato u masters II invalid do 93 kg i zlato apsolutna masters II invalid, a naš mladi tata, Darijo Marković, nakon napornih “priprema” s blizancima osvaja srebro u kat open do 105 kg. Državno je iza nas, vratili smo se prvi dan (powerlifting) s 2 zlata, 1 srebro, 3 bronce i 3 državna rekorda. Drugi dan (bench press) 4 zlata i 1 srebro. Ponosan sam na naš BODY ART TEAM!Čestitke organizatorima i svim natjecateljima na odličnom natjecanju,” zaključio je trenere Međugorac. Vikend je  za Požežane bio iznimno naporan, a to je ujedno i završetak “dizačke” sezone. predstoji  vrijeme oporavka i saniranja sitnijih ozljeda, kao i uživanja u nadolazećim blagdanima. Nakon toga, punih baterija kreću po nove rekorde.

TEKST: S.P./ R.M.     FOTO:PLK Body Art

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn