PLK BODY ART POŽEGA – Iris Šilobodec iz Body Art-a najbolja kadetkinja natjecanja u powerliftingu

Datum objave: 20. 12. 2021. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Ovog vikenda u Virovitici, 18 i 19.12. 2021. održano je zadnje ovogodišnje natjecanje u powerliftingu. PLK Body Art je imao dvoje mladih natjecatelja, Iris Šilobodec i Tibora Banovića i oni su se vratili s odličnim rezultatima

U organizaciji PLK Virovitica i HPLS uživali smo u sjajnoj organizaciji gdje je sve išlo po rasporedu satnice. Organizatorima ocjena čista desteka – kaže trener Robert Međugorac, koji je više no organizacijom, zadovoljan rezultatima svojih natjecatelja. Prvog dana se natjecao Tibor Banović u kategoriji sub-junior (kadet) do 93 kg i osvojio 2 mjesto. Podigao je 165 kg u čučnju, 100 kg u bench press-u i 200 kg u mrtvom dizanju. Njemu je ovo drugo natjecanje, pokazao je napredak i od sljedeće godine prelazi u kategoriju junior.

Drugog dana natjecanja nastupila je Iris Šilobodec. Ona je povratnica u powerlifting, nakon nekoliko mjeseci netreniranja vratila se treninzima prije 3 mjeseca i to pobjednički. Izašla je u novoj težinskoj kategoriji , tj. spustila je svoju kilažu i sada prvi puta nastupila u kategoriji do 69 kg. Ona je isto sub-junior (kadet). Lifovima od 110 kg u čučnju, 57,5 kg u bench press-u i 137,5 kg u mrtvom dizanju pobjedila je u svojoj težinskoj kategoriji, ali i postala apsolutna pobjednica među ženama sub-junior (kadeti). „Sjajan povratak natjecanju. Malo je bilo problema s čučnjem, ali u benchu i mrtvom dizanju odradila je sva tri lifta savršeno i pobijedila. Sada nam slijedi odmor, a zatim pripreme za novu natjecateljsku sezonu u kojoj očekujemo povratak nekoliko naših natjecatelja koji sada nisu izašli zbog ozljeda ili bolesti.“ zaključio je trener.

TEKST: S. P./ R. M.              FOTO: Body Art

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn