PLK BODY ART POŽEGA – Dvostruko zlato u Bjelovaru za Magdalenu Farina iz Body Art-a

Datum objave: 05. 6. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Ovu nedjelju Bjelovar je ugostio najbolje powerliftere Hrvatske na prvom Bjelovar record breaker powerlifting natjecanju. Magdalena Farina iz Body Art-a upotpunila je svoju kolekciju dvostrukim zlatom.

U odličnoj atmosferi i organizaciji domaćeg kluba Bjelowbar i HPLSa mlada natjecateljica Body Art-a Magdalena Farina pobijedila je u svojoj kategoriji sub-juniorke (kadeti) preko 84 kg, gdje je imala otvoren put zbog nedostatka konkurencije, ali i u apsolutnoj kategoriji sub juniorki (kadeti) gdje se natjecala s curama iz drugih tezinskih kategorija.

“Samo natjecanje je prošlo stresno i zamalo smo išli kući s nulom i bez plasmana. Čučanj je sigurno podigla prvu težinu, 117,5 kg. Podignuli smo za 5 kg, na 122,5 kg, ali nije uspjela. Moram napomenuti da su sudci značajno postrožili suđenje, donesene su neke izmjene u stavu i držanju, s čim se slažem i mislim da powerlifting sport ide u pravom smjeru. Nakon neuspješnog pokušaja, odlučio sam još malo podignuti kilažu, jer znam da ona to može. Tako je i bilo, 125 kg je podignula besprijekorno. A tad dolazi disciplina bench press i pravi mali ringišpil emocija, padova i uspona. Megi je imala problema s disciplinom bench press (potisak s ravne klupe). U svakoj disciplini imate 3 pokušaja. Na prvom je spoter loše odreagirao i Megi nije podigla uteg. Na drugom pokušaju je, ali djelić sekunde prije komande sudca i taj pokušaj je propao. Dolazi nam treći, zadnji pokušaj. Svi smo nervozni, srećom, Magi reagira šampionski i podiže uteg bez greške. Nakon toga je izdominirala disciplinom mrtvo dizanje. Na kraju popravlja svoj total za 25 kg. Ukupno 330 kg. Po disciplinama : čučanj 125 kg, bench press 50 kg i mrtvo dizanje 155 kg. Nakon tri natjecanja ima sva tri rezultata u apsolutnoj kategoriji kadeti : 3 mjesto, pa 2 mjesto i sada 1 mjesto. Upotpunila je kolekciju.” opisao je nastup trener Robert međugorac.
Kreće kratki odmor i oporavak, a zatim pripreme za natjecanje u Zadru početkom 9 mjeseca.

TEKST: S. P./ R. M.                     FOTO: PLK Body Art

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn