PLINK I GRADSKA TRŽNICA PLETERNICA U AKCIJI – “Ruralna srijeda” u znaku vrijednih informacija

Datum objave: 21. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Poduzetnički centar Pleternica u suradnji s Gradskom tržnicom svaku treću srijedu u mjesecu na gradskoj tržnici u Pleternici provodi besplatno savjetovanje i informiranje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za otvorene mjere ruralnog razvoja.

Zainteresirani poljoprivrednici mogu se tako jednostavno i konkretno informirati o svim mogućnostima ostvarivanja potpora, a ako ne mogu doći na tržnicu, na raspolaganju im, svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 7,00 do 15,00 sati stoje stručnjaci u PLINK-u.

“Tržnica je zaživjela, bogata je ponuda proizvoda, a ovih dana tamo je i sajam cvijeća uz predstojeći blagdan Svih Svetih. Ljudi su odlično reagirali i na naš postavljeni informativni štand, tako da je to postalo doista pravo mjesto poslovanja i susreta naših građana i poljoprivrednika, kaže nam direktorica PLINK-a Barbara Rudež.

Radom tržnice, ali i svim aktivnostima koje se provode kako bi poljoprivrednicima i svima koji stvaraju dodane vrijednosti na pleterničkom području što više pomogli, zadovoljna je i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

” U sklopu nove tržnice nedavno je otvoren i javni natječaj za zakup prostora tako da svi koji žele prodavati na tržnici i žele zakupiti prostor, mogu se ovih dana javiti u ured tržnice. Tu smo napravili iskorak, jer do sada je bilo probno razdoblje u kojem smo pokušavali smjestiti tržnicu, vidjeti kako ćemo podijeliti klupe, pa smo formirali natječaj u skladu s razgovorima obavljenim s OPG-ima. Provodimo i proces specificiranja na našoj tržnici gdje svaki naš izlagač, ako se prijavi na to specificiranje, dobije dodatnu oznaku da prodaje domaće i lokalno. Svi naši poljoprivrednici, velika većina, prodaju upravo svoje proizvode i htjeli smo njima dati prednost nad onima koji možda preprodaju tuđe proizvode. Osim toga, uveli smo i “Ruralnu srijedu” na našoj tržnici, naš Poduzetnički centar dolazi do naših poljoprivrednika i pomaže da do njih dođu informacije brže i na praktičniji način,” rekla je gradonačelnica.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn