PLETERNIČKI E-INKUBATOR U DRUGOJ FAZI RADOVA – Prvi korisnici najkasnije do rujna 2020. godine

Datum objave: 26. 11. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Projekt e-inkubatora čiji je nositelj Grad Pleternica , a partneri su Poduzetnički centar Pleternica i Grad Kutjevo, vrijedan je 8,3 milijuna kuna. Izgradnja je trebala biti dovršena do rujna 2019. godine, no prvi izvođač radova nije ispunio ugovorne obveze. Nakon potpisivanja ugovora s drugim izvođačem u srpnju ove godine, sada je u jeku druga faza radova vrijedna je gotovo 4,34 milijuna kuna.

Projekt e-inkubatora čiji je nositelj Grad Pleternica , a partneri su Poduzetnički centar Pleternica i Grad Kutjevo, vrijedan je 8,3 milijuna kuna. Odobreno sufinanciranje je 93 posto od strane Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta dok preostalih 7 posto financiraju nositelj i partneri. Izgradnja je trebala biti dovršena do rujna 2019. godine, no prvi izvođač radova nije ispunio ugovorne obveze. Nakon potpisivanja ugovora s drugim izvođačem u srpnju ove godine, u jeku je druga faza radova vrijedna gotovo 4,34 milijuna kuna koja obuhvaća ugradnju stolarije, vanjske ovojnice, žbukanja, postavljanje instalacija, unutarnje uređenje, ugradnju lifta te druge obrtničke radove.

Projekt e-inkubatora Pleternici je od iznimnog značaja. Uz činjenicu kako je riječ o najbrže rastućoj industriji, riječ je i o potencijalima koje ovim projektom grad može ponuditi mladim i stručnim kadrovima, naglasila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Analize koje radimo iz godine u godinu, upiti poduzetnika, potencijalni poticaji za samozapošljavanje i želja da mlade, visokoobrazovane osobe vratimo nakon fakulteta u rodni grad odvela nas je u smjeru inkubatora namijenjenog IT-sektoru. Činjenica je da nam mladi ljudi, nakon završetka fakultetskog obrazovanja, ostaju raditi ili svoje tvrtke osnivaju u gradovima u kojima su studirali. Izgradnjom ovog inkubatora, besplatnim konzultantskim uslugama, sufinanciranim najmom poslovnog prostora, umrežavanjem s IT sektorom i stručnom podrškom u prve tri godine njihovog poslovanja želimo ojačati naše gospodarstvo i povećati broj zaposlenih. A zahvaljujući modernim komunikacijama posao IT profesionalaca ne poznaje granice. Hrvatska na godinu izveze više od milijardu kuna IT usluga. Tržište je praktički svugdje. Može se bez problema iz Pleternice raditi za klijenta u Sloveniji, u SAD-u, u Australiji.”

E- inkubatora povezan je sa zgradom gradske uprave i nalazi se na 417 kvadratnih metara površine, gdje je predviđeno 11 ureda, četiri box ureda za pružanje raznih usluga gospodarstvenicima, dvije videokonferencijske dvorane, virtualna recepcija, arhiva, skladišni prostor i kuhinja. Uz građevinske radove u drugoj fazi, paralelno se odrađuje javna nabava za nabavku informatičke opreme i namještaja jer je u projektu izgradnje E-inkubatora predviđena kompletna opremljenost namještajem, IT opremom za video-konferencijske dvorane te virtualnu recepciju i ured.

TEKST: S. P           FOTO: D.K/ S.P

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn