PLESNI KONCERT – Ljepota i čarolija koreografija Lijepe naše na daskama novogradiškog Doma kulture

Datum objave: 10. 6. 2023. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Jedan od najboljih amaterskih folklornih ansambala, FA Zagreb-Markovac, društvo s desetljetnom tradicijom, za sve poklonike hrvatske baštine,na besplatnom će koncertu u u nedjelju, 11.lipnja u Domu kulture Nova Gradiška, predstaviti ljepotu i čaroliju koreografija iz svih dijelova Lijepe naše. Dobro došli!

Oživljavajući ljeto kulturom i zabavom, POU M.A.Relković za sve poklonike hrvatske baštine u nedjelju, 11.lipnja, organizira cjelovečernji plesni koncert Folklornog ansambla “Zagreb-Markovac”. Riječ je o jednom od ponajboljih amaterskih folklornih ansambala Grada Zagreba, osnovanom davne 1945. godine, društvu koje danas na svom repertoaru ima preko 70 koreografija iz gotovo svih dijelova Hrvatske ali i raznovrsne koreografije Hrvata izvan domovine. Ansambl izvodi i velik broj vokalno-instrumentalnih djela, a može se pohvaliti i gotovo pa muzejskom zbirkom, originalnih narodnih nošnji i replika.

Osim nastupa diljem Hrvatske, ansambl sudjeluje na velikim europskim folklornim festivalima i dobitnik je Porina za najbolji album folklorne glazbe, pod nazivom “Croatian folklore gold”. Najveći uspjeh postigao je 1996. godine u Poljskoj osvojivši Grand prix na međunarodnomu festivalu u Zywiecu . Na besplatnom koncertu, gosti Grada svoje će dugogodišnji entuzijazam i profesionalizam kojim doprinose očuvanju hrvatske baštine, predstaviti koreografijama iz raznih dijelova lijepe naše: Baranje, Posavine, Međimurja, Zlarina, Stažnjevca, Kalinovca, Sesvetskog prigorja, Gorskoga kotra i Nerezina, stoga navratite i uživajte u ljepoti, čaroliji i bogatstvu tradicije. Vidimo se u Domu kulture!

TEKST: S. T.                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn