PJESMA ZA SVE – Opća opasnost snimila novu pjesmu i spot “Ljubav nek’ te pokreće”

Datum objave: 02. 8. 2019. | Kategorija: Scena

ŽUPANJA – Gradsko društvo Crvenog križa Županja nositelj je EU projekta „Pjesma za sve mlade!“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Kroz 18 mjeseci provedbe projekta, projektom je mladima u nepovoljnom položaju omogućeno uključivanje u različite kulturno-umjetničke aktivnosti, a posljednja aktivnost unutar projekta je stvaranje pjesme i spota koju su ostvarili s županjskim rokerima velikog srca – Općom opasnosti.

Mladima je kroz projekt omogućen kreativni i socijalni razvoj, sprječavanje rizika od ulaska u NEET skupinu društva (NEET- engl. skraćenica od ”not employed, not in education and not in training”), sprječavanje asocijalnog ponašanja te povećavanje  zapošljivosti. Provedene su aktivnosti likovne, filmske i medijske, književne i kazališne umjetnosti, a posljednja aktivnost unutar projektnog elementa bila je stvaranje i snimanje pjesme u kojoj je sudjelovalo ukupno 23 mladih u nepovoljnom položaju, pripadnici ciljne skupine u dobi od 15 – 25 godina; mladi nezaposleni, mladi s invaliditetom, mladi u sustavu socijalne skrbi te mladi opće populacije.Pjesma „Ljubav nek’ te pokreće“ stvorena je u suradnji s poznatom županjskom renomiranom rock grupom Opća Opasnost.

Tekst i glazbu potpisuje županjski tekstopisac i glazbenik, Mario Vestić. Tekst i glazba pjesme razumljivi su svima, a ujedno nose snažne poruke. Lajtmotiv pjesme o životnoj borbi, ljubavi prema životu, pozitivnom pogledu na svijet i najposlije vjeri u samoga sebe, zaista je snažna poruka mladima, ali i odraslima koji su zalutali na svom životnom putu.

Pjesmu su sudionici projekta – pripadnici ciljne skupine zajednički s bendom Opća Opasnost snimali u tonskom studiju „Mak“ u Gradištu, a aranžman i produkciju pjesme potpisuje Branimir Jovanovac – Bani.

TEKST: S. P.      FOTO: ljubavnektepokrece

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn