PAPUK TREK/TRAIL – Preko 600 natjecatelja utrke Papuk Trek/Trail dva dana boravi u Velikoj

Datum objave: 25. 11. 2017. | Kategorija: Sport

N

VELIKA – Start druge po redu utrke Papuk Trek/Trail u Velikoj održao se danas u dvorištu Centra za posjetitelje Parka prirode Papuk. Ovom utrkom završava 15. kolo Treking lige 2017. Okupljanje i prijava sudionika bilo je kod restorana Čiča Mata od 7 sati. Organizatori ove manifestacije su Park prirode Papuk, SRK Baraber Belišće, Općina Velika i TZ Općine Velika.

“Preko 600 natjecatelja ove utrke će biti dva dana u Velikoj i meni kao načelniku je to bitno zato što će svi ti ljudi noćiti, jesti, kupovati u Velikoj i tako ostaviti novac lokalnoj zajednici. Također, zahvaljujem se glavnom organizatoru, SRK Baraber iz Belišća, što je prepoznao ovaj dio Parka Prirode Papuk kao pogodno tlo za ovakve manifestacije”, izjavio je za Slavonski.hr načelnik općine Velika Vlado Boban.

NN NNN

Ravnatelj Parka prirode Papuk, Alen Jurenac je dodao kako je ovaj event izrazito bitan za promociju Parka kao turističkog odredišta. “Ova utrka pokazuje jednu sinergiju parka i naših dionika, odnosno našeg domaćeg stanovništva koje ima direktnu korist od ovakvih događanja. To nam je namjera nastaviti i u nadolazećem periodu kroz škole u prirodi i mnoge druge aktivnosti”, izjavio je Jurenac.

NNNN

Utrka je raspoređena u tri kategorije – Challenger (28 km), Active (18 km) i Light (8 km). Najviše natjecatelja bilo je u kategoriji Light. Nakon završetka utrke i povratka sudionika utrke u Veliku, u restoranu „Čiča Mata“ održat će se dodjela nagrada za najuspješnije, ali i završno druženje natjecatelja i volontera.

TEKST: B. Miščević       FOTO: B. Miščević

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn