PAPUČKI CENER – Memorijalna utrka okupila brojne natjecatelje iz cijele Hrvatske

Datum objave: 02. 12. 2019. | Kategorija: Sport

VELIKA – U Velikoj je 1. prosinca održan 6. Papučki cener, memorijalna utrka koja se trči u spomen na 11 branitelja koji su stradali na Papuku 2. 12. 1991. godine i koja je dio Memorijalnog planinarskog pohoda na Anđinu baraku.Uz PD Mališćak i Park prirode Papuk jedan od organizatora utrke ove je godine bio i Atletski klub Požega.U muškoj konkurenciji nabrži je bio Đuro Komlenović, a kod žena Sonja Sabo.

Po hladnom, ali sunčanom vremenu na startu ispred zgrade Parka prirode okupilo se 36 natjecatelja koji su nakon pozdravnog govora načelnika Općine Velika Vlade Bobana krenuli prema cilju kod spomen obilježja stradalim braniteljima i tako u svladali “najtežih cestovnih 10 km u Slavoniji”. Trkače su u cilju dočekali vrući čaj, kuhano vino, kruh i mast i čvarci tako da su mogli dobro nadoknaditi izgubljene kalorije tijekom utrke. Nakon završetka utrke predstavnici organizatora zapalili su svijeće i odali počast hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodu naše Hrvatske.

Pobjednici utrke su:
Muška konkurencija:
1. Đuro Komlenović (Cjevomont Kutina) – 48:13 min
2. Vladimir Klinčić (AU Moslavina u pokretu) – 50:36 min
3. Damir Kligl (SRK Baraber) – 50:44 min

Ženska konkurencija:
1. Sonja Sabo (PD Đakovo) – 56:18 min
2. Nataša Mihoci (IND) – 59:46 min
3. Jasna Tušek-Lončarić (AK Maksimir) – 1:05:57h

Utrka je održana uz potporu Požeško-slavonske županije, Turističke zajednice Općine Velika, Općine Velika, Grad Požega te brojnih sponzora.

TEKST: S. P.        FOTO: AK Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn