OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCROSSU – Staza Villare je spremna

Datum objave: 07. 10. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požega će 11. listopada biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare, utrke koju 19 put zaredom organizira Moto klub Požega-Promet pod pokroviteljstvom Grada Požege, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić i tajnik kluba Zlatko Jaroš. Za utrku se prijavilo stotinjak vozača iz cijele Hrvatske, a za domaći klub vozi 12 predstavnika među kojima dva oca s dvije kćerke.

“Čestitam organizatorima koji organiziraju još jedno prvenstvo Hrvatske na stazi Villare čiji je vlasnik od sredine ove godine Grad Požega. Ministarstvo državne imovine nam je prenijelo vlasništvo, a mi smo stazu dali na upravljanje Moto klubu Požega-Promet i nadam se kako ćemo i ovaj put, 11. listopada imati priliku vidjeti kvalitetan sport i dobru utrku s puno dobrih rezultata i atraktivnih skokova,”rekao je, najavljuju događaj, požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić uz poziv sugrađanima da dođu na stazu Villare te, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, podrže domaće i gostujuće natjecatelje.

Više o samoj utrci, natjecateljima i stazi rekao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba „Požega – Promet“ koji već tradicionalno organizira ovu atraktivnu utrku. “Kao i svake godine potrudili smo se da stazu dobro pripremimo, stazu smo poboljšali kako bi skokovi bili još duži i veći, a utrka atraktivnija. Vozači vole našu stazu i vole dolaziti u Požegu, a pri tom, ovo im je zadnja utrka u sezoni. Naš Matej Jaroš trenutno je vodeći, a uz njega naš klub ima još 11 predstavnika pri čemu je kuriozitet da za nas voze dva oca s dvije kćerke. Za Požegu će ove godine tako u kategoriji seniora voziti Leo Pandžić i Filip Panđić te Kristijan Jakopec. Među juniorima imamo tri djevojke koje nisu Požežanke ali voze za nas. To je Enola Šamu, Lea Ivanović i Nika Šrajder. Od veterana za nas voze Ivica Jakopec i Nino Šrajder, otac od Nike te u B ligi imamo Krunoslava Ivanovića, oca od Lee i Deana Milinovića. Dobro smo zastupljeni kao organizatori i trenutno smo u prvenstvu Hrvatske kao klub drugi, a kako je zadnja utrka sezone i bodovi su dupli možemo opet postati i klupski prvaci,” naglasio je Jaroš.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn