OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCROSSU – Ovog vikenda čak dvije utrke u Požegi

Datum objave: 13. 10. 2021. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požega će 17. listopada biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu na stazi Villare, utrke koju već dva desetljeća organizira Moto klub Požega – Promet pod pokroviteljstvom Grada Požege. Dan prije, 16. listopada na imanju Zlatni lug održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u disciplini Cross Country, najavili su na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnik Borislav Miličević te organizatori Zlatko Jaroš i Leo Pandžić.

U subotu će se na imanju Zlatni Lug po prvi put voziti utrka Cross Country, dok je nedjelja rezervirana za tradicionalnu motocross utrku na stazi Vilare. Bit će to prava poslastice za sve ljubitelje adrenalina i oktana jer organizatori Zlatni Lug Racing Team i Moto klub Požega Promet najavljuju velika imena domaće  moto scene, a ulaz je na utrke slobodan, rečeno je ovom prilikom.

Zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević izrazio je zadovoljstvo što se upravo u Požegi održavaju tako značajni sportski susreti. “Ponosni smo što u našoj Požegi imamo mogućnost organizirati utrku hrvatskog prvenstva u motocrossu koja se ovdje radi već 20 godina. Kad 20 godina entuzijasti organiziraju utrke u ovom uistinu zahtjevnom sportu i pri tom ostvaruju iznimne rezultate, taj kontinuitet i predanost vrijedni su poštovanja i ponosa. Grad Požega dao je i financijsku i svaku drugu logističku podršku organizaciji i tako će biti i dalje,” rekao je Miličević.

U subotu 16. listopada s početkom u 11 sati po prvi put će se na imanju Zlatni Lug pored  Požege održati utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u disciplini Cross Country. Kružna staza dužine 7,5 km sadrži brojne izazove za  vozače, a prema riječima Lea Pandžića, natjecat će se više od 70 vozača u klasama Gold i Silver te u klasama Bronze, Veteran i Amater pri čemu će stazu testirati i neki od najtrofejnijih hrvatskih vozača: Matej Jaroš, Leo Pandžić, Nenad Šipek, Tihomir Kotarski, Patrik Ujčić, Antonio Cvitković i brojni drugi.

Utrka na Zlatnom Lugu ujedno će mnogim vozačima i gledateljima poslužiti i kao zagrijavanje za idući dan kada se na obližnjoj motocross stazi Villare održava posljednja utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu, također u organizaciji Moto kluba Požega-Promet, rekao je tajnik kluba Zlatko Jaroš.”Uvjereni smo kako će uvjeti na stazi biti dobri, uvijek se potrudimo da to bude na velikom nivou pa stoga i imamo uvijek veliki broj vozača. Potvrđuje to i nagrada koju smo prošle godine dobili kao najbolji organizatori u motocrossu. Tehnički staza je postojeća, potrebno je tek završno uređenje, a nadamo se i idealnim uvjetima. Treninzi počinju u 9, 15 sati, a utrka počinje u 11,30 sati,” rekao je Jaroš.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn