OTVORENJE AUREA FESTA – Festival festivala otvara Aurea fest običaja

Datum objave: 28. 8. 2016. | Kategorija: Scena

n

POŽEGA – Svečanom festivalskom povorkom u kojoj će sudjelovati deset kulturno-umjetničkih društava s područja Požeštine, konjogojske udruge sa zapregama i jahačima, vinari i vinogradari te požeške povijesne postrojbe, te programom na glavnoj pozornici uz izbor najgizdavije šokice, danas službeno počinje Aurea fest Požega 2016. Večerašnji program i ostala festivalska zbivanja predstavili su na konferenciji za novinare direktor Aurea festa Ivan Bunjevac te umjetnički direktor festivala Veljko Valenitin Škorvaga.

Festivalska povorka kreće u 18 sati od Željezničkog kolodvora, kroz Njemačku i Kanižlićevu ulicu sve do Trga sv. Trojstva gdje će se održati i prikaz Požeške berbe grožđa u kojem sudjeluju vinari i vinogradari iz Požege, Kaptola i Kutjeva. U 19,00 sati je svečano otvorenje Aurea festa, a potom će na pozornici folkloraši predstaviti svoj pripremljeni program. I ove godine bira se najgizdavija šokica. Deset ljepotica predstavit će nošnju, stav i poznavanje tradicije. “Tročlano povjerenstvo izabrat će  najljepšu nošnju, najveću bećarušu i najšokicu ovogodišnjeg festivala, a sve će to popratiti naši glazbenici, ove godine su to članovi sastava Rubato iz Nove Gradiške. Uvjereni smo da će svi koji dođu uživati u ljepoti običaja i bogatstvu programa ali i bogatoj eno i gastro ponudi,” rekao je direktor festivala Ivan Bunjevac.

nn

O festivalskom programu kroz sedam dana i sedam noći govorio je umjetnički direktor festivala Veljko Valentin Škorvaga. “Svake godine nastojimo napraviti korak više i mislim da smo i ove godine uspjeli posložiti vrlo primamljiv i odličan program za šire posjetiteljstvo – od najmlađih do najstarijih, te isto tako da će svi sadržaji ispuniti naša očekivanja. Ovo je jedini multikulturalni festival. Rijetki su takvi u Europi, u Hrvatskoj ne vidim da takvi postoje, s toliko različitih žanrova i nadam se u idućim godinama da ćemo imati snage i volje da dodamo jedan festival klasične glazbe i  festival rock glazbe kako bi profilirali sve što se radi te da to bude zaista ponuda za sve,” naglasio je Škorvaga dodajući kako je cilj da kroz idućih deset godina Aurea fest bude mjesec dana, od Velike Gospe do 15. rujna s tim da budu obuhvaćena i druga mjesta i gradovi Požeštine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn