OTKRIJTE DISC GOLF, IDEALAN SPORT ZA KORONA VRIJEME – Danas u Novoj Gradiški, sutra i u ostatku Slavonije

Datum objave: 17. 2. 2021. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Iako su korona kriza i prateće epidemiološke mjere zaustavile svaki oblik druženja, pitate li ekipu Flying disc kluba Nova Gradiška, vrijeme je idealno za sport i zabavu u prirodi. Stoga, frizbi u ruku i pravac…Strmac! Danas u Novoj Gradiški, sutra i u ostatku Slavonije. I bez brige, razmak je zagarantiran.

Iako su korona kriza i nedovoljno precizne epidemiološke mjere, posljednjih mjeseci zaustavile svaki oblik druženja, ekipa novogradiških entuzijasta tvrdi kako je ovo vrijeme idealno za zabavu i rekreaciju u prirodi. Potvrđuju to iz vikenda u vikend, okupljajući se na Strmcu- radi užitka, “popravljanja fizičke forme”, ali i promidžbe disc golfa, sporta kao stvorenog za aktualan trenutak, idealnog za stare i mlade, profesionalce i rekreativce.

Oni su članovi Flying disc kluba Nova Gradiška, prvog takvog u ovom dijelu Slavonije i Baranje, društvo koje je, u samo nekoliko godina postojanja, na svom terenu uspješno organiziralo Prvenstvo Hrvatske, ali i u vlastite redove privuklo 70-ak aktivnih članova oba spola i svih uzrasta. Cjelodnevan boravak na svježem zraku, napeta igra na pet koševa, ali i veliki broj sugrađana koji ih sa zanimanjem prati gdje god se pojave, potvrdili su kako je disc golf sport kao stvoren za pandemijsko vrijeme jer, uz boravak u prirodi i društvo dragih ljudi, nudi i toliko potreban razmak. Uz neophodan trening i upoznavanje s ovom jedinstvenom sportskom vještinom, dan na Strmcu označio je i neslužbeni početak sezone disc golfa na novogradiškom području, kao i nastavak brojnih aktivnosti koje članovi kluba imaju u planu.

Uz sve ozbiljnija promišljanja i pokušaje implementacije igara s diskom u program izvođenja nastave, za što je, prije svih, zaslužan predsjednik kluba, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Gimnaziji, Mladen Šop, postavljanje što većeg broja koševa, najveća želja članova Flying disc kluba Nova Gradiška je “kreiranje” Disc golf parka sa osamnaest koševa, a onda i predstavljanje ovog jedinstvenog, odnedavno i olimpijskog sporta i izvan novogradiških granica.

Priliku da se upoznaju sa sportom budućnosti, kako zovu disc golf, već su imali požeški osnovnoškolci, a uskoro je na redu i Velika. Sve ostale informacije, raspored igranja i treniranja, možete saznati i u sjedištu kluba, na Urijama 17. u Novoj Gradiški kao i na službenoj Facebook stranici.

Osim toga, akcija vas čeka i svaki vikend na Strmcu, organizirana onako kako to zahtijevaju i propisane epidemiološke mjere. Želite li se okušati u ovom zabavnom sportu, pridružite im se. Sa ili bez potrebnih rekvizita, uvijek ste dobrodošli !

TEKST: S. Tarbuk   FOTO:Flying-Disc-Club-NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn