OSMINA FINALA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA – RK Nexe iz Našica uvjerljivo pobjedio RK Požegu 41:25

Datum objave: 28. 2. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ sinoć se odigrala osmina finala Hrvatskog rukometnog kupa . Tako je nekoliko stotina Požežana imalo priliku po drugi put u nekoliko tjedana gledati RK Nexe iz Našica i RK Požegu.

Rukometaši Nexe-a već godinama su uz RK PPD Zagreb daleko najbolja ekipa u Hrvatskoj i ovaj put pokazali su nadmoć nad domaćinima i već od samog početka utakmice to su i rezultatski potvrdili.

Nakon utakmice trener Nexe-a Hrvoje Horvat zaključio je : „Mislim da su gledatelji mogli uživati u velikom broju golova. Igralo se s dosta tempa, mi smo iskoristili priliku da damo igračima koji inače nemaju neku zapaženu minutažu i oni su je opravdali. Čestitam Požegi da ide jednim koracim prema naprijed i da bi bilo lijepo da ih nagodinu vidimo u 1b ligi.“

Svoj komentar dao je i trener Požege Dag Kovačević : „U svakom slučaju, koliko zanimljiva utakmica za našu ekipu da vidi gdje je, isto tako i teško breme jer je evidentna razlika u kvaliteti na strani Nexe-a, tri lige je razlike tako da mislim da smo se pokazali u najboljem svijetlu u ovom trenutku. Čestitam ekipi Nexe-a na zasluženoj pobjedi.“

Ova utakmica i pobjeda Nexe-a donijela je važne bodove u Kupu Hrvatske, ali ujedno je poslužila i kao trening za utakmicu 4. kolo EHF kupa, Grupa B u kojoj se sastaju HC Eurofarm Rabotnik – RK Nexe.

TEKST:  A. Nedela       FOTO:A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn