OSJEČANI NA PRIPREMAMA U VELIKOJ: “Primjerom pokazujemo da smo sportski motor razvoja naše regije“

Datum objave: 13. 1. 2018. | Kategorija: Sport

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VELIKA –  Konferencija za medije održana je danas u općinskoj vijećnici u Velikoj povodom boravka nogometaša hrvatskog prvoligaša, Nogometnog kluba Osijek, na pripremama za predstojeći nastavak sezone. Konferenciji su nazočili načelnik općine Velika Vlado Boban, direktor općih poslova NK Osijek Hrvoje Barišić te igrač kluba porijeklom iz Velike, Gabrijel Boban.

“Određene stvari su se pokrenule ovdje što se tiče ovog našeg stadiona i kompleksa te me to izrazito veseli, ne samo mene već i sve mještane Velike. Od velikog nam je značenja što će prvoligaš iz našeg kraja sedam dana provesti u Velikoj. Mogu reći da je ovo evo direktna pomoć NK Osijeka Slavoniji i Velikoj. Ovo je također jedan od modela razvoja gospodarstva i turizma. Veliku ste stvar za nas napravili i to vam neću nikada zaboravit”, poručio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodao je kako se nada da će Veličani shvatiti da se može živjeti od poljoprivrede i turizma, a dobar glas koji će Osječani pronesti je jedan korak više prema tom cilju. “Velika ima resurse za održavati ovakva i slična gostovanja, povezati se s ogromnim potencijalom Parka prirode Papuk te tvrtkom Vinota, odnosno Goranom Šutalom. Ove godine kreće izgradnja hotela. Tako će se zaokružiti jedna cjelina zajedno s projektom izgradnje atletskog stadiona koji su pripremili Općina i Turistička zajednica te ćemo aplicirali na fondove Europske unije. Nakon toga ćemo još više moći raditi ovakve kvalitetne stvari i primati kvalitetne klubove. Tri dana od objave da nam Osijek dolazi na pripreme, nazvao nas je predstavnik kluba grada Bakra i rekao ako može NK Osijek, možemo i mi doći. Bakar se natječe u prvoj županijskoj ligi i sigurno da su imali nepovjerenje no nakon dolaska prvoligaša očekujem da će i drugi slični pozivi uskoro dolaziti”, naglasio je Boban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Direktor općih poslova NK Osijek Hrvoje Barišić imao je samo riječi hvale.”Zahvaljujem se načelniku Bobanu koji je inicirao ovu priču, uz našeg trenera Zorana Zekića i igrača Gabrijela Bobana. Mi kao klub smo sportski motor razvoja ove regije i na neki način naša je dužnost pokrenuti cijelu regiju koliko je to moguće. Dolaskom na pripreme u Veliku to pokazujemo i svojim primjerom. Velika ima i više od toga da zadovoljava sve uvjete koji nama trebaju. Od terena koji je u vrhunskom stanju, preko svlačionica, teretane, saune do smještaja i prehrane koji su na visokom nivou. Igrači su prezadovoljni, a adut više su reflektori na stadionu zbog kojih ne moramo hvatati danje svjetlo već se igrači mogu dobro pripremiti i odmoriti između dva treninga”, izjavio je Barišić.

TEKST: Bojan Miščević      FOTO: Bojan Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn