OSIJEK DOMAĆIN – Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

Datum objave: 23. 2. 2019. | Kategorija: Sport

OSIJEK – “Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10m (pištolj, puška, pokretna meta) će se održati od 16. – 25.03.2019. godine u nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. Streljana Pampas i streljački kapaciteti grada Osijeka u svijetu uživaju veliki ugled te smo zato i dobili organizaciju ovog prvenstva”, izjavio je Zoran Ćelić direktor organizacije natjecanja.

Svoj dolazak u Osijek potvrdilo je 47 zemalja iz Europe, pa u gradu Osijeku i okolici od 16. do 25. ožujka boraviti oko tisuću sportskih gostiju. “Ono što je razlika od prijašnjih natjecanja je to da finalna natjecanja neće ići odmah poslije kvalifikacija nego smo sva finalna natjecanja ostavili za kraj i samim time smo osigurali direktan televizijski prijenos kako na HRT tako i na ostalim televizijama i imat ćemo direktan live prijenos prema Europskoj televiziji. Očekujem jednu lijepu prezentaciju športa, grada Osijeka, Osječko Baranjske Županije i naravno Republike Hrvatske”, izjavio je Hubert Kišpal – Predsjednik organizacijskog odbora.

“Turistička zajednica grada Osijeka uključuje se sa zadovoljstvom ne samo zbog svog sportskog već i radi turističkog i promidžbenog značaja. Veliki broj posjetitelja, natjecatelja će devet dana biti gosti u Osijeku gradu koji iz godine u godinu bilježi sve značajnije turističke rezultate i ostvaruje sve veći broj dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu. Radi toga će turistička zajednica grada Osijeka osmisliti prostor na sammom  borilištu kao jedan turistički info pult gdje će se svi natjecatelji moći upoznati s turističkim značajkama grada Osijeka. Isto tako ćemo osigurati i fakultativne šetnje gradom odnosno razgled grada budući da se natjecanje odvija više dana za sve zainteresirane koji će s našim stručnim vodičima moći doživjeti Osijek.

Streljaštvo u gradu je značajno u turističkom smislu zato što je Građansko streljačko društvo Osijek najstarije sportsko društvo u Osijeku i u Hrvatskoj. Streljaštvo u Osijeku je kroz povijest uvijek bilo u vrhu sportskih rezultata a i danas u Osijeku pokazuje da može privući natjecatelja iz cijele Europe”, zaključio je direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek. “Prvi gosti dolaze već 13,14.03. i to nama drage zemlje, zanimljive i egzotične, poput Armenije, Ukrajine i Švedske koji će doći nekoliko dana ranije i trenirat će s nama u našoj zračnoj streljanina Pampasu. U dvoranu Gradski vrt ulazimo već od 11. ožujka, od toga datuma neki sportovi su izmješteni kako bi se dvorana mogla pripremiti za ovo natjecanje i radi toga se dodatno zahvaljujemo i gradu i zajednici i klubovima na razumijevanju.

Veliki dolasci kreću od 15.03 navečer i sreća je da svi natjecatelji ne dolaze taj dan i da ostaju do kraja jer bi onda apsolutno baš svi kapaciteti grada Osijeka, Valpova, Belog Manastira i Vukovara ne bi bili dovoljni. Program otvorenja 17. ožujak, mala dvorana Gradskog vrta, 47 zemalja i oko 600 sportaša bit će jedna prekrasna slika za prenijeti u svijet. I opet je Osijek u nečemu prvi, finalna gađanja seniorska su izmještena s dana kada su kvalifikacije i skupljaju se sva seniorska finala za završna dva dana za vikend te će to biti najatraktivnije za javnost”, zaključio je Zoran Ćelić – direktor organizacije natjecanja.

IZVOR: Press EPSO

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn