OŠ DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA – Učenice iz Ukrajine uključene u rad Školskog sportskog društva Sokol

Datum objave: 19. 5. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Blizanke Veronika i Viktorija Shudiehova pokazale su izuzetnu nadarenost u dvoranskim sportovima. Posebno su se istaknule u odbojci gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju te su sudjelovale i na regionalnom natjecanju u Vinkovcima osvojivši treće mjesto

Iz ratom zahvaćenih područja u Ukrajini u OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega došle su dvije učenice blizanke Veronika i Viktorija Shudiehova. Pohađaju 5. b razredni odjel i već na prvom satu tjelesne i zdravstvene kulture prof. Goran Njavro primijetio je njihove sposobnosti i izuzetnu upornost u različitim sportskim aktivnostima. Jezična barijera predstavljala je teškoće samo u početku. Učenice su se vrlo brzo uključile u rad Školskog sportskog društva Sokol gdje se kroz dodatni rad pripremaju djeca za sportska natjecanja.

U Ukrajini je školski sport organiziran na drugačiji način te su učenice u početku bile nepovjerljive, ali već nakon drugog treninga pokazale su izuzetnu nadarenost u dvoranskim sportovima.

Posebno su se istaknule u odbojci za 5. i 6. razrede gdje su bile dio tima koji je pobijedio na županijskom natjecanju te su sudjelovale i na regionalnom natjecanju u Vinkovcima gdje su osvojile treće mjesto. Biti treća škola po kvaliteti na području Slavonije veliki je uspjeh (samo su dvije osnovne škole u Osijeku ispred ekipe OŠ Dobriše Cesarića), a velike zasluge za takav uspjeh pripadaju Veroniki i Viktoriji Shudiehovoj.

TEKST: S.P./B.Đ.Z              FOTO: OŠ D. Cesarić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn