OŠ DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA – Cesarice državne prvakinje u Sportskom plesu

Datum objave: 11. 3. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Poreču je 5.i 6. ožujka održano državno natjecanje Školskih športskih društava za osnovne i srednje škole u Sportskom plesu. Učenice Osnovne škole Dobriša Cesarić Požega Karla Paukner, 8. b, Tara Matijević, 8. a, Nia Barišić, 5.a, Eva Krizmanić, 5. c, Iva Vidović, 5. a i Iva Marijanović, 5.c osvojile su prvo mjesto u konkurenciji dvoranskog plesa (jazz).

Koreografiju je s učenicama uvježbala plesna pedagoginja Marina Mihelčić dok je mentor učenicama na natjecanju bio Goran Njavro, prof. tjelesne i zdravstvene kulture. Sportski ples je školski sport. Naime, Hrvatski školski sportski savez potvrdio je veliki potencijal projekta Školskog plesnog virtualnog showa te Sportski ples uvrstio u državna prvenstva školske godine 2021./2022. pa je tako Sportski ples novo državno natjecanje školskih sportskih društava Republike Hrvatske. Tako su 6. ožujka 2022. godine u Poreču dodijeljene prve titule državnih prvaka u umjetničkim, urbanim i dvoranskim plesovima.

Kategorije su bile umjetnički, dvoranski i urbani plesovi. Koreografije se nisu pripremale u obliku videa već s namjerom nastupanja uživo. Plesne skupine svakog ŠSD-a su mogle biti mješovite, tj. mogle su imati imati ženske i muške članove. Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u sportskom plesu 2022. godine organizirao je Hrvatski školski sportski savez uz suorganizaciju Hrvatskog sportskog plesnog saveza uz pokrovitelja Ministarstvo turizma i sporta.

Izvršni odbor Hrvatskog školskog sportskog saveza na svojoj 40. sjednici imenovao je Organizacijski odbor Završnice Državnog prvenstva u sastavu: Nikola Perkovć, dr. sc. Ivan Dujić i Ivana Orlić. Tehnička komisija: Predsjednica tehničke komisije: Dragana Majcen; Tehnička komisija u sportskom plesu: Nikola Oto i Marijeta Rimay. Natjecanje se provodilo u tri plesna stila u kategoriji osnovnih i srednjih škola (ekipe su mješovite).
Umjetnički plesovi: jazz, jazz funk, moderni i suvremeni ples, step
Dvoranski plesovi: latinsko-američki plesovi, standardni plesovi, karipski plesovi
Urbani plesovi: break dance, hip hop, disco, cheerleading, pom-pom

“Drago nam je što je ples dobio zasluženo priznanje kao sport, zahtjevna fizička aktivnost i vrijedan dio školskog sportskog obrazovanja. Ovo je poticaj svim mentorima u školama da okupe svoje ritmičke i plesne sekcije te pronađu čim više talentiranih plesača svoje škole i potaknu ih na sudjelovanje u školskom sportu. Hrvatski sportski plesni savez također je i novi partner u organiziranju i provedbi novog državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske.,” poručila je pobjednička ekipa.

TEKST: S. P.               FOTO: OŠ D. Cesarić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn