OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA – Čak dvije sportske ekipe izborile sudjelovanje na državnom natjecanju

Datum objave: 21. 3. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Rijetko se dogodi da dvije ekipe jedne škole izbore odlazak na državno prvenstvo. Ove je godine to uspjelo učenicima OŠ Antuna Kanižlića te će se u Poreču natjecati s ostalim ekipama iz cijele Hrvatske: iz malog nogometa i odbojke, popularnih i raširenih sportskih aktivnosti među osnovcima u Republici Hrvatskoj.

U ovoj su školi uspjesi odbojkašica i do sada uvijek bili negdje pri vrhu na županijskim natjecanjima, a muška je malonogometna ekipa nakon pobjede 2014. godine u Županiji osvojila i Državno malonogometno prvenstvo pod mentorstvom učitelja Vjekoslava Lojbera. Budući da je isti učitelj mentor i ovogodišnjih spomenutih ekipa, ponovo se očekuje uspješnost.

Ravnateljica škole Marija Samardžija čestitala je učenicima na postignutom uspjehu te pohvalila timsko djelovanje. Napomenula je da ih ne želi opteretiti pobjedom, iako je ona uvijek poželjna, već da je važnije od toga biti prisutan na državnom prvenstvu i predstavljati svoju školu i svoj grad. Tu se stječe i zavidno životno iskustvo, prijateljstva, a kroz regulaciju emocija vezanih uz osobno i zajedničko i zavidna razina emocionalne inteligencije.

Zamjenica ravnateljice učiteljica Renata Marinić također je pohvalila učenike te ih ohrabrila da i dalje nastave u istom ritmu: da se druže, vesele, ali i zajednički utakmicama pokažu tu svoju povezanost i zajedništvo jer to je ono što ih je dovelo i do ovih jako dobrih rezultata. Bez obzira na to kakav bio plasman na državnom natjecanju, trebaju znati da imaju podršku svih učenika i nastavnika škole i da su svi uz njih.

Mentor učitelj Vjekoslav Lojber rekao je da je iznimno ponosan na učenice i učenike škole koji su ove godine sudjelovali na županijskim sportskim natjecanjima: odbojkašice i košarkaši osvojili su1., a košarkašice 2. mjesto. Odlični su rezultati važni i vesele, ali hrabrost, prijateljstvo i pristojno ponašanje je ono što će se pamtiti i izgraditi učenike kao dobre ljude. Odlazak na državno natjecanje je nagrada za njihovo marljivo treniranje. Stoga je poželio učenicima da uživaju u Poreču, pogotovo s toga što su ih tijekom protekle dvije godine zbog epidemiološke situacije zaobišle mnoge terenske nastave i ekskurzije.

TEKST: S. P. /V. Č             FOTO: OŠ A. Kanižlića

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn