OPĆINA VELIKA – Derutnoj “Taverni” smiješi se nova budućnost

Datum objave: 23. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

VELIKA – Općina Velika kupila je od tvrtke „Požeška dolina“ iz Požege zgradu s pripadajućim zemljištem na trgu svetog Augustina u Velikoj poznatu kao nekadašnji ugostiteljski objekt Taverna. Objekt i zemljište kupljeni su za 106 tisuća eura ili oko 790 tisuća kuna, po cijeni sudskog procjenitelja.

Uz zgradu se nalazi i pripadajuće zemljište površine 2486 četvornih metara smješteno na navedenom trgu pokraj župne crkve. “Željeli smo da zemljište i zgrada ostanu našem mjestu Velikoj pa smo to riješili,” naglasio je načelnik općine Vlado Boban uz napomenu kako namjeravaju kandidirati projekt rekonstrukcije zgrade s pripadajućim parkiralištem za fondove EU i potporu nadležnih ministarstava. Ovo dotrajalo zdanje, izgrađeno navodno između dva svjetska rata namjeravaju obnoviti i staviti u turističku funkciju.

“Tu bi smjestili ured Turističke zajednice, na katu bi bio hostel jer su se te sobe i ranije koristile za tu svrhu, a bio bi tu i ugostiteljski sadržaj,” kaže Boban. Dio navedenih sadržaja organizirat će se kroz partnerstvo s privatnim ulagačima.

Najavljeno je uređenje crkve i njenog okoliša pa bi se uz naputke struke cijeli trg sa svim objektima uredio u zaokruženu cjelinu. Dakako zemljište bi se uredilo za održavanje priredbi što je i do sada bio slučaj za popularno Veličko Vinkovo svake godine u siječnju.

TEKST: S. P./ D. K.      FOTO: S. P./ D.K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn