OPĆINA SIBINJ – Novi turistički iskoraci

Datum objave: 07. 8. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

SIBINJ – Promišljajući i vrednujući na pravi način vlastite potencijale, Općina Sibinj nastavlja s osmišljavanjem i provedbom niza kvalitetnih turističkih projekata. Uz predstavljanje idejnog rješenja uređenja jezera Petnje kao rekreacijske zone, Općina je s TZ Brodsko posavske županije i tvrtkom UBS d.o.o, potpisala sporazum o postavljanju turistički infrastrukturnog projekta Bike STOP sa solarnim setom na tri lokacije

Svjesni potencijala kojima su okruženi, kao i činjenice da kontinent postaje sve primamljivija destinacija, Općina Sibinj, nakon projekta opremanja i uređenja staza na jezeru Petnja, “teškog” skoro 600 tisuća kuna, odlučila je otići i korak dalje. Tim je povodom 29.srpnja, u Općinskoj vijećnici održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, županijskog Ureda za graditeljstvo, Zavoda za prostorno planiranje, konzultanta i projektanta Općine na kojem je predstavljen idejni projekt rekreacijske zone Petnja.

Uz pohvale na transparentnom pristupu, komunikaciji i prezentaciji iznimno kompleksnog projekta, radni sastanci ovakvog tipa vrijedni su i u smislu procesa planiranja kao i zajedničkog “brain storminga”, jer, vjeruju u Općini Sibinj, riječ je o “priči” od koje bi koristi trebala imati cijela zajednica. Idejni projekt nastavka uređenja općinskog bisera, jezera Petnja koji Sibinjci planiraju realizirati apliciranjem na EU fondove obuhvatio bi interpretacijski centar, ribički klub,opservatorij- točku za promatranje teleskopom, restoran, adrenalinski park, šetnicu kroz krošnje, teatar na vodi, zip-line, te paint ball jungle.

U daljnjoj fazi razrade projekta, bit će potrebno razmijeniti podatke između Općine te Hrvatskih voda i šuma, kako bi se dobili što precizniji podaci za specifične lokacije unutar projekta. Mogućnost prijave na ovakve natječaje otvorit će se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, natječaje resornog Ministarstva turizma kao i neke druge iz novog programskog razdoblja.Nakon uređenja šetnice oko jezera, ovim projektom, rečeno je na radnom sastanku, Općina Sibinj želi oplemeniti i obogatiti postojeću turističku ponudu, s ciljem dugoročnog pozicioniranja kao jedne od najpoželjnjijihdestinacija u Brodsko posavskoj županiji.

Na tom će im putu zasigurno pomoći i netom potpisan ugovor sa Turističkom zajednicom Brodsko posavske županije i tvrtkom UBS d.o.o o postavljanju Bike STOP sa solarnim setom na tri odabrane lokacije na području općine. Dio je to turistički infrastrukturnog projekta Bike Checkpoints, vrijednog 202.500,00 kuna osiguranih putem kandidature za sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, koje je TZ Brodsko – posavske županije aplicirala prema Hrvatskoj turističkoj zajednici, a sufinancirati će i Općina. Cilj projekta je postavljanjem tri Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih staza u općini Sibinj, te povećati sigurnost turista i sadržaja kako za bickliste, tako i za pješake.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: J. P. / TZ BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn