OPĆINA REŠETARI – Završena izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, prvog na zapadnom dijelu Brodsko posavske županije

Datum objave: 13. 4. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

REŠETARI – Usprkos epidemiji koronavirusa, završeni su radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Rešetarima, prvog na zapadnom dijelu Brodsko posavske županije, vrijednom više od 5 milijuna kuna.

Da ih u uspješnoj realizaciji projekata čiji je cilj podizanje standarda življenja svih mještana ne može omesti ni pandemija, čelništvo Općine Rešetari dokazalo je ovih dana završetkom radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta, prvog na zapadnom dijelu Brodsko posavske županije. Riječ je o kapitalnom projektu “teškom” 5.110.000,00 kuna, financiranom EU sredstvima s čak 85 posto, iznimno vrijednoj komunalno-infrastrukturnoj “priči” u kojoj je Općina sudjelovala s 15 posto vlastitih sredstava.

“Nakon službenog završetka radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta, slijedi procedura ishođenja uporabne dozvole, nakon čega će upravljanje objektom preuzeti novogradiška tvrtka Odlagalište d.o.o. U narednom razdoblju čeka nas još edukacija djelatnika, a potom i informiranje javnosti o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom. Reciklažno dvorište u Rešetarima prvo je na širem području zapadnog dijela županije, a “puštanjem u rad” vanjske rasvjete u potpunosti su završeni građevinski radovi i opremanje. Iako Uskrs dočekujemo u vrijeme pandemije koronavirusa, vjerujem kako je ovo, ipak, lijepi poklon za sve mještane “, istaknuo je, ne skrivajući ponos, načelnik općine Rešetari Zlatko Aga.

Svrha projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Rešetarima” je povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Stanovništvo koje gravitira prema Općini imat će direktnu korist od izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta jer objekt takve vrste je i osnovni preduvjet za poboljšanje sustava odvojenog prikupljanja otpada “od vrata do vrata”, što će u konačnici dovesti do manjih mjesečnih računa kućanstava za odvoz otpada. Uz uređeno mjesto za odlaganje problematičnog otpada, pokretanjem reciklažnog dvorišta otvorit će se i jedno novo radno mjesto za osobu iz evidencije nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, što će također, izravno i neizravno, pomoći razvoju Općine Rešetari .

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. P/resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn