OPĆINA JAKŠIĆ – Novi komunalni traktor i oprema za širu i kvalitetniju paletu usluga

Datum objave: 23. 8. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

n

JAKŠIĆ – Komunalni pogon Općine Jakšić danas je dobio novi komunalni traktor i pripadajuću opremu. Nabava traktora i opreme financirana je sredstvima darovnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Općine Jakšić.

Ukupna investicija je 239.917,00 kuna pri čemu je općina Jakšić od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobila 120 tisuća kuna, a ostalo je osigurano iz općinskog proračuna. Trimeri i ručne kosilice kojima su do sada održavali javne površine i groblja dobili su snažnu i puno prikladniju pomoć. “Nakon provedenog postupka jednostavne nabave odabrana je i najpovoljnija tvrtka .” Agromehanika Bjelovar bila je najpovoljnija, a kupili smo traktor, prikolicu kapaciteta 2 tone, malčer i rasipač za sol te ralicu za snijeg koja će uglavnom služiti za nogostupe i nerazvrstane ulice koje je dužna održavati Općina. Želja nam je proširiti kapacitet naših aktivnosti ali i broj usluga koje smo kao komunalni pogon. Naša obaveza je da pored djelatnosti koje radimo oko komunalne infrastrukture obavljati i poslove održavanja javnih površina, groblja, okoliša društvenih domova i slično. I ove godine javni radovi su nam među značajnim stavkama i program aktivnosti je zahtjevan, no sada to možemo podići na višu razinu,” rekao je načelnik općine Ivica Kovačević.

nn

Novom opremom, uz dosadašnje aktivnosti, održavat će se i površine na izlazu naselja te sve parcele kojima raspolaže općina. “Čistili smo u Cerovcu na zavojima, u Rajsavcu na izlazu iz sela očistili smo cijeli jedan kanjon od smeća i raslinja, a sada ćemo ovih dana prijeći na područje Jakšića, posebice održavanje nerazvrstanih puteva,” dodaje Kovačević.

Komunalni pogon osnovan je prošle godine, a planovi za njegov razvoj su utvrđeni jer ovih dana izrađena je i projektna dokumentacija za izgradnju potrebne garaže i smještajnih prostora. “Čim dobijemo suglasnost Općinskog vijeća krenut ćemo u izgradnju te nastaviti s opremanjem. Hoće li pogon u budućnosti biti komunalno poduzeće, to ćemo vidjeti. Garaža će biti na parceli u vlasništvu općine, riječ je o objektu stare škole koji ide u renoviranje ali smo sada izradili projekt, riječ je o 5000 kvadratnih metara u samom središtu naselja i tu ćemo smjestiti komunalni pogon i svu postojeću opremu. U komunalnom pogonu trenutno je jedan djelatnik i osam osoba preko javnih radova, ali u idućem razdoblju pogon namjeravamo i kadrovski osnažiti.” zaključio je Kovačević.

TEKST: B. Miščević      FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn