OPĆINA JAKŠIĆ – Izgradnja nogostupa u Eminovcima u punom je zamahu

Datum objave: 13. 10. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

n

EMINOVCI – Radovi vrijedni 2,7 milijuna kuna koji se ovih dana obavljaju u Eminovcima obuhvaćaju izgradnju nogostupa, pješačkog mosta te autobusnih stajališta i parkirališta uz Državnu cestu D-51.

Potrebnu dokumentaciju Općina Jakšić pripremila je početkom godine uz rješavanje vlasničkih odnosa i izradu geodetske podloge, a na natječaju za izvođenje radova prošla je požeška tvrtka Promet građenje d.o.o. kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda.Radove je obišao i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

IMG_6067 IMG_6047

“Pješačka staza u Eminovcima izgrađuje se u dužini 1.760 metara, širine 1,5 metara uz koju će biti postavljeni ivičnjaci s jedne i druge strane. Na pojedinim mjestima, kako je to predviđeno projektom, ići betonsko-armirano pojačanje. Bit će izgrađena i 24 parkirališta ispred nogometnog igrališta te tri autobusna ugibališta, a predviđen je i pješački most preko potoka Kaptol,”pojasnio je načelnik Kovačević dodajući kako je za naselje Eminovci pripremljeno i asfaltiranje triju neasfaltiranih ulica. Uz ovu investiciju u naselje Eminovci ove su godine uložena značajna financijska sredstva i u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, gotovo 1,5 milijun kuna.

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn