OPĆINA BRODSKI STUPNIK – Završna konferencija projekta “Poljoprivredno-poduzetnički inkubator”

Datum objave: 24. 6. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

BRODSKI STUPNIK – Završnom konferencijom uspješno je zaključen projekt “Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora” u Općini Brodski Stupnik, prvi takve vrste u Brodsko-posavskoj županiji. Projekt vrijedan više od 6.204.071,31 € , jedinstveni je prostor na kojem će poljoprivrednici pronaći mjesto za preradu i skladištenje svojih proizvoda a prostora ima i za one koji tek planiraju zaploviti

Projekt “Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik”, čija je završna konferencija održana 21. lipnja, jedinstvena je priča na području Brodsko-posavske županije. Prijavitelj projekta je Općina Brodski Stupnik s partnerima Sveučilište u Slavonskom Brodu i Locorum d.o.o. Riječ je o projektu vrijednom više od 6.204.071,31 € , u kojem ukupno dodijeljena bespovratna sredstva iznose 4.534.548,81 €. Tijela u provedbi projekta su  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), kao upravljačko, te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU)., kao posredničko.

Poljoprivredno-poduzetnički inkubator prostor je od 3.808,15 m² s novoizgrađene opremljene 2 poduzetničko-proizvodne zgrade koje uključuju 10 ureda za najam površine 28 m2, konferencijsku i edukacijsku dvoranu, čajne kuhinje te proizvodne prostore za preradu voća i povrća, proizvodnju satnih osnova, čišćenja orašastih plodova te liniju za pranje i sortiranje jabuka. Osim prostora za preradu, Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik nudi skladišne kapacitete u ULO (Ultra Low Oxygen) hladnjačama kapaciteta 1020 t te regularne komore kapaciteta 90 t.Na ovom mjestu poljoprivrednici će pronaći prostor za prerađivanje i skladištenje svojih proizvoda, a prostora ima i za one koji tek planiraju zaploviti poduzetničkim vodama.

Na Završnoj konferenciji projekta okupljene je pozdravio načelnik Općine Brodski Stupnik, Goran Jelinić, predstavivši ciljeve, pokazatelje i njegove rezultate, a događaju su, uz 50-ak sudionika, nazočili i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske Unije,  Dragan Jelić, predstavnik Upravnog odjela za integrirana teritorijalna ulaganja Krunoslav Đurković,kao i  načelnici susjednih Općina.Realizacijom projekta smještenog na lokaciji Mrsunjska ulica br.7 u Gospodarskoj zoni „Rižino polje“, poduzetnicima u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda kao i onima koji se bave intelektualnim/administrativnim uslugama, omogućeno je korištenje preko 3.800 m² novoizgrađenog i opremljenog objekta koji sadrži urede za najam start-up tvrtkama i logističko-tehnološke kapacitete čime se doprinosi jačanju konkurentnosti poduzetnika. Riječ je o jedinstvenoj priči koja je planirana i dimenzionirana tako da svojim kapacitetima može zadovoljiti potrebe korisnika sa područja cijele Brodsko-posavske županije i šire te ih i ovom prilikom poziva da im se jave radi  svih dodatnih informacija.

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: JP Facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn