OPĆINA BRODSKI STUPNIK – Promocija Poduzetničke zone “Rižino polje” i potpisivanje ugovora s novim investitorima

Datum objave: 11. 1. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

BRODSKI STUPNIK – Potvrđujući se kao jedna od najuspješnijih općina Brodsko posavske županije kada je riječ o povlačenju sredstava i provedbi europskih projekata, Općina Brodski Stupnik u novu je godinu zakoračila radno, nastavljajući pozitivne trendove. Potvrdila je to tiskovna konferencija na kojoj su, uz promociju Poduzetničke zone “Rižino polje” potpisani ugovori s trojicom novih investitora.

Vodeći se, prije svega misijom čiji je dugoročni cilj razvoj gospodarstva kao temelj svakog drugog razvoja, Općina Brodski Stupnik posljednjih se godina, snažno i s pokrićem, pozicionirala kao jedna od najuspješnijih Općina Brodsko posavske županije kada je riječ o povlačenju sredstava i provedbi europskih projekata. S pozitivnim trendovima Općina je radno zakoračila i u novu godinu što je potvrdila tiskovna konferencija na kojoj su uz promociju Poduzetničke zone “Rižino polje”, potpisani i ugovori s trojicom novih investitora.

Uz nove, mlade i kreativne poduzetnike koji će Općini, uz nova radna mjesta, donijeti i poboljšanje ukupne kvalitete življenja, zadovoljstvo nije krio ni prvi čovjek Općine, načelnik Goran Jelinić, jer svečani čin potpisivanja ugovora označio je, kako je rekao, i kraj četverogodišnjeg intenzivnog rada i komunikacije s resornim ministarstvima, ali i borbe s, vrlo često, neumoljivom administracijom. “Današnja tiskovna konferencija potvrda je višegodišnjeg truda i rada Općinske uprave koja je rezultirala proširenjem gospodarske zone oformljene, sada već davne 2008.godine, za dodatnih 24 hekatara zemljišta. Zona je to u kojoj je trenutno aktivnih 11 poduzetnika, s velikim interesom za nove investicije, ukupne površine nešto manje od 44 hekatara, ali i prostor u kojem je, jedan od investitora i sama Općina Brodski Stupnik s kapitalnim projektom Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, prvog takve vrste na širem prostoru Slavonije.” naglasio je načelnik Jelinić.

“Dugoročna priča o poduzetničkoj zoni istovremeno je i priča o razvoju gospodarstva Općine Brodski Stupnik, jer samo je to garancija novih investicija i novih radnih mjesta, što je ključno za opstanak mladih na ovim prostorima, jer tek tada i sve će drugo-poput proširenja dječjeg vrtića ili ulaganja u razvoj infrastrukture, imati smisla. Istovremeno, nastavak je to i politike razvoja koju intenzivno provodimo posljednjih nekoliko godina, što više od ičega, potvrđuju uzlazni trendovi, obzirom da smo, uz izvorni proračun koji je nešto manji od 5 milijuna kuna, 2022.godinu završili s preko 25 milijuna kuna realiziranih projekata, uglavnom europskim, ali i nacionalnim sredstvima. Dodamo li tome i činjenicu kako smo posljednjih nekoliko godina proveli 36 projekata vrijednih više od 68 milijuna kuna, pri čemu je naše učešće tek 11 posto, vjerujem kako s pravom mogu reći da smo jedna od Općina koja, itekako, opravdava svoje postojanje, ali i potvrđuje kako se, uz kvalitetne ideje, uspješan tim i dobru realizaciju, upravo zahvaljujući dostupnim sredstvima, može naprijed na zadovoljstvo svih naših mještana. Vjerujem kako je, uz sve navedeno, itekako važno spomenuti i da je, kroz spomenute projekte, prethodnih godina bilo zaposleno 95 isključivo domaćih ljudi, jer uz jasnu viziju, naglasak stavljamo i na lokalnu priču i lokalna zapošljavanja, s čim ćemo intenzivno nastaviti i u narednom periodu.”, rekao je, s pravom zadovoljan načelnik Jelinić, a potvrdio i predsjednik Općinskog vijeća, Zlatko Prskalo, naglasivši kako je Općina u svakom trenutku spremna na sve načine i uz niz povlastica, pomoći i olakšati poslovanje svakom svom investitoru.

Sve pohvale na dosadašnjem radu ali i dolasku novih poduzetnika, čelnim ljudima Općine Brodski Stupnik, uputio je, u ime Brodsko posavske županije, pročelnik Upravog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, Željko Burazović, konstatirajući kako je riječ o Općini koja je primjer i za mnoge druge, kako se, uz pametno korištenje europskih i nacionalnih sredstava, mogu postići značajni rezultati.

“Najbolja potvrda toga su popunjena poduzetnička zona, novi investitori, ali i prije svega, realiziranih 68 milijuna kuna, uz tek 11 posto novca izvornog proračuna, što posebno impresionira. Dokaz je to i snažne priče o mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji su i dalje najžilaviji dio gospodarstva naše županije o čemu govori i službeno izvješće za 2021.godinu koja je završena s konsolidiranom dobiti od 588 milijuna kuna na kojih je državi plaćeno 155 milijuna kuna poreza, konsolidirana vanjsko-trgovinska razmjena, ali i 220 milijuna kuna investicija u novu dugotrajnu imovinu. Uz sve to, još jednom treba naglasiti kako su upravo ovakvi projekti ali i način vođenja Općine Brodski Stupnik, jedino što jamči nova zapošljavanja, nove prihode i opstanak mladih.”, zaključio je pročelnik Burazović.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn