OLIVERovih 70 – Film o čovjeku kojeg su voljeli milijuni

Datum objave: 14. 7. 2019. | Kategorija: Scena

PULA – Nikad objavljene i ujedno posljednje snimke Olivera Dragojevića prvi put će biti prikazane 20. srpnja na ovogodišnjem Pula film festivalu. Film OLIVERovih 70 film je o čovjeku kojeg su voljeli milijuni a on im je uzvraćao onako kako je najbolje znao – pjesmom.

Film OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu nastao je iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme najvećeg i ujedno posljednjeg koncerta našeg neprežaljenog izvođača. Prvi će se put predstaviti publici 20. srpnja na Pula film festivalu. “To je moja želja inače bila, govorio sam ka dite da bi trebao sa jednim ogromnim orkestrom svirat i pivat, da ja samo zatvorim oči i da me oni prate. To se sad ostvaruje,” riječi su Olivera Dragojevića izgovorene za vrijeme priprema koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom koji je održan u zagrebačkoj Areni 11. 3. 2017. godine.

Slavljeničko raspoloženje povodom 70. rođendana dodatno su oplemenili ugledni glazbeni gosti, vrsni instrumentalisti Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić, a sve pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Upravo prikazi tog velikog koncerta i pripreme za njega okosnica su filma čiji su redatelji Branko Drakulić i Lea Dekleva, a producent Neno Drobnjak.

Priča je to koja nije bila planirana, ali je preranim odlaskom ovog glazbenog velikana prerasla u dokumentarni zapis. Suradnici na njegovom posljednjem koncertu željeli su nesebično podijeliti trenutke s Oliverom te pokloniti publici njegova životna razmišljanja. Govori o temama koje su ga zaokupljale, a sve u svojem prepoznatljivom tonu, nepretenciozno i skromno kakav je i sam bio. Iako u trenutku snimanja nitko, pa ni sam Oliver, nije znao što će uslijediti, on gotovo proročanski govori o životu i onome što slijedi.

IZVOR: AquariusRecords /OliverDragojevicOfficial/

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn