OKUSI ZLATNE SLAVONIJE – Predstavljene nove aktivnosti i novi nositelji standarda

Datum objave: 16. 3. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

3709

PAKRAC – U sklopu projekta „Okusi Zlatne Slavonije“ Turističke zajednice Požeško-slavonske Županije, jučer su u Hotelu Pakrac predstavljene provedene aktivnosti i budući planovi, predstavljena je nova brošura Okusi Zlatne Slavonije, te dodijeljeni jelovnici i table za vanjsko obilježje objekta novim nositeljima standarda Hotelu Pakrac iz Pakraca i Restoranu Klas iz Pleternice. 

Projekt Okusi Zlatne Slavonije, dio je većeg projekta naziva Okusi Hrvatske tradicije u koji je do danas uključeno 106 objekata u devet županija diljem Hrvatske. Na području Požeško-slavonske županije u projektu sudjeluje devet objekata koji su nositelji standarda. Uz nove nositelje Hotel Pakrac i „Klas“  tu su i „Schon Blick“ iz Vetova, „Čiča Mata“ iz Velike, Omanovac Pakrac te „Vila Stanišić“, „Grgin dol“,  „Zlatni lug“ i „Stari fenjeri“ iz Požege.

“Projekt je usmjeren na razvoj ponude lokalnih jela, razvoj prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje iste, te promociju i prezentaciju prema širem turističkom tržištu. Okusi i mirisi regionalnih i lokalnih kuhinja sve se više ističu kao vrijednost i kvaliteta turističke ponude, ali i kao sve značajniji motiv za putovanje i bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem,” naglasila je direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović. Novima nositelima standarda čestitali su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i zamjenik župana Željko Jakopović.

Tijekom 2015. i 2016.g. TZ je provela I. fazu projekta Okusi Zlatne Slavonije koja je sadržavala izradu pravilnika i postavljanje standarda Okusa Zlatne Slavonije, utvrđivanje popisa jela, izradu vizualnog identiteta, izradu vanjskog obilježja za objekte, sadržajno kreiranje, oblikovanje i izradu jelovnika, te snimanje promotivnih video materijala jela i objekata nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije. U 2017.g. provedeni su Dani Okusa Zlatne Slavonije koji su se održali tjedan dana pred Martinje, gdje su posjetitelji mogli uživati u tradicionalnim jelima iz jelovnika Okusi Zlatne Slavonije po promotivnim cijenama u sedam ugostiteljskih objekata. U II. fazi projekta izrađene su brošure „Okusi Zlatne Slavonije“ koje sadrže informacije o nositeljima standarda „Okusi Zlatne Slavonije“ i ponudi tradicijskih jela u njihovim objektima. Brošuru je osim u tiskanom dostupna i u digitalnom obliku, te na web stranici TZ Požeško-slavonske županije.

TEKST: S.P.    FOTO:  pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn