ODRŽAN DJEČJI FESTIVAL DOMOLJUBNE PJESME – „Croatio iz duše te ljubim“

Datum objave: 27. 2. 2023. | Kategorija: Scena

PAKRAC – U prigodi obilježavanja 32. obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, a u organizaciji Grada Pakraca, Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Osnovne glazbene škole Pakrac, u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ održan je četvrti po redu Dječji festival domoljubne pjesme učenika osnovnih škola „Croatio iz duše te ljubim“.

Hrvatsku himnu, uz pratnju Tamburaškog orkestra Pakrac, otpjevala je Tena Badrov, prošlogodišnja pobjednica festivala, nakon čega se u ime organizatora svima prisutnima obratila ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac Alfreda Petani Grafina, izrazivši sreću i zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom izvođača te zahvalivši svima koji u obrazovnim ustanovama promiču domoljublje.Među brojnom publikom koja je uživala u prekrasnim dječjim nastupima, uz pakračku gradonačelnicu i saborsku zastupnicu Anamariju Blažević, bili su i zamjenik županice Ferdinand Troha te Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko – telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na festivalu domoljubne pjesme nastupilo je petnaest djevojčica i dječaka, učenika osnovnih škola iz Zagreba, Karlovca, Siska, Valpova, Kutine, Novske, Daruvara i Pakraca, a osim nastupa natjecatelja, publika je mogla uživati i u izvedbama članova zbora Osnovne škole Braće Radića Pakrac. Pobjednica 4. Dječjeg festivala domoljubne pjesme je Zagrepčanka Marta Deur s pjesmom „Procvjetala Ružica“. Drugo mjesto osvojio je Fabijan Kovačević (Novska) s pjesmom „Vukovar, Vukovar“, dok su treće mjesto osvojile Sofia Makar i Ena Maslać (Zagreb) s pjesmom „Samo jedno srce tuče“.

Nagrade i zahvalnice pobjednicima i sudionicima festivala uručili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, ravnateljica OGŠ Pakrac Alfreda Petani Grafina te Miroslav Ivančić, predsjednik pakračkog Gradskog vijeća i predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

TEKST: S.P.                                            FOTO: compas.com

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn