OBRTNIČKA KOMORA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Majstorske diplome za 41 majstora u 15 zanimanja

Datum objave: 11. 7. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

nalsovna

POŽEGA – U Obrtničkom domu u Požegi na prigodnoj svečanoj promociji dodijeljene su majstorske diplome za 41 majstora u 15 zanimanja, koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije. Uz predsjednika Obrtničke komore Antu Bilobrka, majstoricama i majstorima na njihovom uspjehu čestitali su i požeški gradonačelnik Darko Puljašić te zamjenik župana Željko Jakopović.

S tek promoviranim majstorima majstorske ispite u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije položilo je 502 majstora.”Majstorski ispit nije samo uvjet za otvaranje pojedinog obrta već su i uvjet za dobivanje licence za obrazovanje budućih generacija. Majstorska zvanja vrlo su cijenjena u Europi, a sve više i u Hrvatskoj, majstori su temelj gospodarskog razvoja.Uz sve negativne trendove koji se odnose na iseljavanje mladih, postoje pozitivni pokazatelji – u siječnju ove godine imali smo 884 obrtnika s 2400 zaposlenih, a trenutno imamo 913 obrtnika s 22544 zaposlenih osoba. Prema našim saznanjima nema niti jedne osobe s položenim majstorskim ispitom koja je nezaposlena i evidentirana na Zavodu za zapošljavanje,” rekao je predsjednik Obrtnike komore Anto Bilobrk čestitajući svima na uspjehu.

nn

Puno uspjeha majstoricama i majstorima poželio je i zamjenik župana Željko Jakopović. “Na ovim našim prostorima obrti nisu bili uvijek jednako cijenjeni, ali to se mijenja jer mijenja se i hrvatska ekonomija, a na tom tragu i u tom trendu imate i vi perspektivu i budućnost,” rekao je Jakopović.

nnn

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.”Grad Požega je grad obrtnika i kao gradonačelnik, njegujem poseban odnos prema obrtnicima. Vi ste ti koji zapošljavaju veliki broj naših sugrađana i uplaćujete velike iznose poreza doprinoseći tako i gradskom proračunu s kojim mi onda odgovorno možemo raditi na boljitak svih. Biti obrtnik iznimna je hrabrost jer obrtnik za svoj posao odgovara cijelom svojom imovinom i to je ono na čemu vam doista čestitamo. Čestitam vam na hrabrosti i želim puno uspjeha u poslovima kojima se bavite. Drago mi je da ćete moći svoje znanje podijeliti i s mladima. Vi ste pravi primjer što se može kada netko doista želi i hoće, a kao gradonačelnik sa svojim suradnicima potrudit ćemo se, uz preduvjete koji su u našoj moći, da vam olakšamo kako bi doista znali da u Gradu Požegi imate prijatelja, podršku i partnera,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

nnnn

Uz požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i županovog zamjenika Željka Jakopovića, novim majstorima čestitao je i Anto Barbarić, zamjenik pleterničke gradonačelnice i dobitnik plakete “Zlatne ruke” koju je primio za uspješan obrtnički rad povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn