OBRAZOVNI PROGRAM – Više od 1.200 učenika sudjelovalo u drugom izdanju programa Raise the Bar Youth

Datum objave: 08. 2. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Raise the Bar Youth treći je program strateške platforme Raise the Bar Adria čiji je cilj uskladiti vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. U nagradnom dijelu programa najbolje rezultate ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te osvojila novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura. Obrtnička škola Požega osvojila je drugo mjesto i nagradu od 3.000 eura, dok je Ekonomska i turistička škola Daruvar zauzela treće mjesto i nagradu od 2.000 eura.

Završeno je drugo izdanje besplatnoga obrazovnog programa Raise the Bar Youth, u kojemu je tijekom prvoga polugodišta ove školske godine sudjelovalo 1.286 učenika završnih razreda srednjih škola s turističkim i ugostiteljskim usmjerenjima. U program koji organizira i provodi Coca-Cola HBC Adria s ciljem unapređenja vještina i znanja učenika te njihova usklađivanja s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma ove se godine uključilo 47 škola iz cijele Hrvatske.

U nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola čiji su učenici odslušali svih pet modula i riješili pripadajuće kvizove znanja. Najbolje rezultate ove je godine ostvarila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te su njezini učenici zaslužili novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura. Obrtnička škola Požega zauzela je drugo mjesto i osvojila nagradu od 3.000 eura, dok su treće mjesto i nagrada od 2.000 eura pripali Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar. Učenici tih triju škola u najvećemu su broju sudjelovali u programu i ostvarili najbolje rezultate na kvizovima te će, uz novčane nagrade, u njihovim školama biti organizirana i predavanja masterclass.

Raise the Bar Youth treći je program strateške platforme Raise the Bar Adria čiji je cilj uskladiti vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Program je razvijen na temelju rezultata istraživanja koje je provela agencija Ipsos među ravnateljima, profesorima, učenicima i bivšim učenicima ugostiteljskoga usmjerenja, koji su istaknuli vještine i znanja koje smatraju nedovoljno zastupljenima u redovitome obrazovnom programu.

TEKST: S. P.                     FOTO: Raise the Bar Youth

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn