NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Koncerti, izložbe, sajmovi – za male i velike, stare i mlade

Datum objave: 12. 8. 2018. | Kategorija: Scena

nglj

NOVA GRADIŠKA – Iako središnji sadržaji Novogradiškog glazbenog ljeta startaju u četvrtak, 16. kolovoza, jedinstvena manifestacija po kojoj se planiraju godišnji odmori, neslužbeno je počela 11.kolovoza Festivalom kave i kolača. Slijedi koncert klasične glazbe, a onda i tradicionalna foto izložba Šuma okom šumara.

Nastojeći zadržati sve ono što je dobro i po čemu je manifestacija poznata, ali i kreirati nove zanimljive sadržaje, podižući ljestvicu sve više, Novogradiško glazbeno ljeto i ove će godine, svima koji narednih dana navrate u jedan od najmlađih gradova Hrvatske, uz tri središnje glazbene večeri, ponuditi i niz pratećih kulturno-zabavnih i gastro sadržaja. Nakon što je „priču“ neslužbeno otvorio 4.Festival kave i slavonskih kolača, manifestacija po kojoj se planiraju godišnji odmori bit će nastavljena u nedjelju, 12.kolovoza, Koncertom u ljetnu večer. Još je to jedan u nizu, također tradicionalnih sadržaja, koji ima za cilj približiti klasičnu glazbu svima, ali i prisjetiti se brojnih manje i više poznatih novogradiških glazbenika. Kao i ranijih godina u večeri klasike publici će se predstaviti buduće velike zvijezde ozbiljne glazbe, učenici i studenti glazbenih škola i Akademije-Paulina Kovačević na gitari i Hrvoje Aušić na klaviru. U djelima Bacha, Dore Pejačević i brojnih drugih čuvenih skladatelja moći ćete uživati u nedjelju, 12.kolovoza od 20 sati u kavani Exit.

š

Nova porcija kulture na rasporedu je i dan kasnije, u ponedjeljak, 13.kolovoza, za kada je zakazano otvorenje još jedne, zasigurno sjajne, foto izložbe Šuma okom šumara. Riječ je o događaju koji već godinama uspješno organizira Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Nova Gradiška u prostoru Stare Name, priči koju foto aparatima „pričaju“ oni kojima je šuma radno mjesto i koju ćete moći posjetiti sve do 26. kolovoza. I to još nije sve, jer, uz koncerte glazbenih zvijezda, a njih je ove godine više nego ikada prije i nastupe brojnih kulturno umjetničkih društava, Novogradiško glazbeno ljeto ponudit će i festival craft piva i sajam OPG-a, sve uz onaj dobro poznati jedinstveni slavonski „šušur“ po ulicama grada. Stoga, oslobodite koji dan idući tjedan i navratite. I budite sigurni da ćete se dobro provesti!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn