NOVI USPJESI TZ MERIDIANA SLAVONICA – Nastavak pozitivnih trendova i sve boljeg pozicioniranja kontinenta kao poželjne destinacije

Datum objave: 24. 8. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

Dok se “morska sezona” polako bliži kraju, a kontinent postaje sve traženija destinacija, dobre se stvari, polako ali sigurno, događaju i u turizmu Brodsko posavske županije. Potvrđuju to i novi, uspješno kandidirani projekti TZ Meridiana Slavonica nastale udruživanjem s turističkim zajednicama općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela, a prepoznaju gosti kojih je u ovom dijelu Slavonije, baš kao i sadržaja, svakim danom sve više

Turistička zajednica Meridiana Slavonica, nastala udruživanjem s turističkim zajednicama Općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela, u proteklih je mjesec dana potpisala čak 7 ugovora od kojih pet s Hrvatskom turističkom zajednicom, za sufinanciranje aktivnosti iz fonda za udružene turističke zajednice i dva s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije, za sufinanciranje aktivnosti iz fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Iznimno su to vrijedna sredstva koja će olakšati provedbu zacrtanih aktivnosti i otvoriti put ostvarenju novih, poput sufinanciranja izrade strateškog dokumenta razvoja turizma Meridiane Slavonice, smarTUI korisničkog sučelja za lakše snalaženje u destinaciji, izradu tematskih video uradaka, promotivnih materijala, edukacija za sadašnje i buduće dionike u turizmu, te refundiranje troška manifestacije Zalazak u vinogradu.

Jedan od odobrenih kandidranih projekata od kojih ova Turistička zajednica, dugoročno, puno očekuje je i faza obnove zgrade stare škole u Lovčiću, koja dugi niz godina nije funkciji, a nalazi se nedaleko crkve sv. Martina. Kroz provedbu spomenutog projekta škola će biti prenamijenjena u Interpretacijski centar „Sveti Martin“ i postati mjesto u kojemu će Turistička zajednica i svi koji djeluju u turizmu moći na primjeren način primati posjetitelje i pružiti im relevantne informacije o značaju Svetog Martina za ovaj kraj u kontekstu njegove povijesne važnosti za Europu, posebnostima istoimene crkve kao vrijednog zaštićenog materijalnog nepokretnog kulturnog dobra, kao i o ostaloj lokalnoj kulturnoj i tradicijskoj baštini.

Mogućnost apliciranja na fond za udružene turističke zajednice bila je jedan od glavnog motiva udruživanja tri turističke zajednice u jedinstvenu cjelinu što je odobravanjem projekata i dobivanjem sredstava aposlutno opravdano čime je i dokazano kako je potez bio pun pogodak i ispravan korak ka dugoročnom razvoj turizma ovog dijela Slavonije. Uz veliki uspjeh Turističke zajednice Meridiana Slavonica, uspjeh je to i županijske turističke zajednice i još jedna u nizu potvrda sve bolje pozicioniranosti kontinenta kao poželjne destinacije, ali i broja posjetitelja koji, umjesto mora, za godišnji odmor biraju posjet Slavoniji.

Dodajmo tome kako potencijale ruralnog turizma sve više prepoznaje i lokalno stanovništvo, a prate i sve kvalitetnije manifestacije kao i broj sadržaja kojih je, u gotovo svim općinama Brodsko posavske županije, svakim danom sve više.

Jedan od njih je i Druga Grahijada udruge Lug iz Lužana zakazana za subotu, 27.kolovoza koja će, uz žar natjecanja, posjetiteljima, u duhu slavonskog gostoprimstva, ponuditi i bogatu ponudu pića i odličnu zabavu za koju će se pobrinuti Tamburaši Rubato.

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: meridiana.slavonica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn