NOVI USPJESI INOVATORA ZLATKA DRAŽIĆA – Poznata kosilica na daljinsko upravljanje dobila je usavršenu, veću i konkurentniju verziju

Datum objave: 16. 6. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

n

ZAVRŠJE – Mladi inovator iz Završja Zlatko Dražić još 2015. godine sa svojom kosilicom na daljinsko upravljanje izazvao je pravu buru oduševljenja ne samo u stručnoj već i u široj javnosti. Ovu istinski svjetsku inovaciju, Zlatko je usavršio i doradio, pa sada, uz brojne nagrade koje pristižu, očekuje pravi pohod na tržište. U međuvremenu, mladi je genij ušao u top tri za Godišnju nagradu pod nazivom “Nikola Tesla, genij za budućnost” koja će biti dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanada u Zagrebu.

Novi projekt pod nazivom RCLawnM nastavak je na prvi projekt već kultne kosilice na daljinsko upravljanje.”Nakon pune dvije godine, uvidjevši potrebu i potražnu za mobilnim robotima kao što je kosilica na daljinsko upravljanje, vratio sam se tamo gdje sam i krenuo. Naime, u zadnjih nekoliko mjeseci narudžbe i ponude na tu temu krenule su dolaziti. Prototip je nastao u virtualnoj verziji, nisam ni znao kako će na kraju sve izgledati ali za uspjeh je potrebna određena doza rizika. Korak po korak, promjena kroz promjenu, doveli su me do konačnog proizvoda, potpuno usavršenog, većeg, boljeg, konkurentnijeg i kvalitetnijeg od ostalih. Uz relativno male kapacitete za proizvodnju nastao je prvi gotov proizvod koji je već prodan i spreman za isporuku,” kaže Zlatko.

received_1709197115764128

Dodaje kako je cijela priča za sobom povukla veliki broj zainteresiranih ljudi, potencijalnih ulagača i kupaca.” Trenutno imamo ponude za razvoj novih proizvoda, strojeva za druge firme, ali volim biti svoj na svome tako da nastavljam raditi na način na koji radim te nastojim stvoriti svoje – svoj proizvod, svoju tvrtku koja bi pokrenula novu klimu i zaposlila ljude, no sve u svoje vrijeme. Nastave li se stvari razvijati u ovakvom smjeru, vrlo brzo mogli bi imati proizvodnju solidnih kapaciteta. Nove prototipe možemo očekivati uskoro jer svakodnevno radim na razvoju novih stvari za koje sam uvjeren kako će jednog dana biti prepoznate u cijelom svijetu,. ” dodaje mladi inovator, spreman da, uz daljnje obrazovanje, zakorači i poduzetničke vode. U međuvremenu, spreman je na policu uspjeha dodati još jedno priznanje jer u 10. srpnja u Zagrebu ga očekuje ga svečana sjednica i dodjela godišnje nagrade “Nikola Tesla, genij za budućnost” po pokroviteljstvom Udruge Nikola Tesla.

TEKST: S. P.       FOTO: Zlatko Dražić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn