NOVI POČETAK PJ PAPUK – Premijerno predstavljeni mesni proizvodi u Papuku pod popularnim nazivom “Čiča Mata”

Datum objave: 26. 1. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

1

POŽEGA – Nakon višegodišnje pauze, u PJ Papuk u sklopu Kutjeva d.d. ponovo je pokrenuta proizvodnja mesnih prerađevina. Danas su premijerno predstavljeni prvi proizvodi prerade pod starim, dobro poznatim nazivom “Čiča Mata”. Novi asortiman predstavili su predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić i direktor stočarske proizvodnje Veseljko Karačić.

Najstarija mesna industrija na ovom području, ponovo je pokrenula proizvodnju polutrajnih i trajnih mesnih prerađevina što otvara mogućnosti za novi poticaj svinjogojstva i govedarstva na ovom području, najavio je predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić prilikom premijernog predstavljanja novih proizvoda. “Proizvodimo isti onaj asortiman koji je bio poznat tržištu prije više godina. Krećemo s polutrajnim programom koji će na tržište u našim maloprodaja izaći već ovih dana, a kasnije i u drugim prodavaonicama, prvenstveno na području Požeštine.Orijentacija nije na kvantitet, politika kuće je prvenstveno kvalitetan proizvod po tradicionalnim recepturama. Kroz 20-tak dana također počinje i prozivodnja trajnog programa, prvenstveno kulena i kulenove seke, a uporedo s tim obnavlja se i objekt na Alagincima gdje su se nekada ti proizvodi sušili i do kraja veljače prvi proizvodi trajnog programa ići će na sušenje,” rekao je Pavić.

nn

Mjesečno će biti polutrajnih proizvoda oko 20 tona, isključivo iz domaće sirovine, pri čemu se već sada suočavaju s problemom nedostatka dovoljnih količina sirovine kako bi zadovoljili osnovne planove.”U tom kontekstu razmišljanja smo da bi pokrenuli i kooperaciju u svinjogojskom dijelu te u dijelu tovnog govedarstva. S tim krećemo kroz idućih nekoliko mjeseci jer proizvođači koji imaju kapacitete su se već i sami javljali. Uvjeren sam kako to može biti dohodovna proizvodnja i za onog koji bude proizvodio ali i za Papuk u nabavi sirovina,” najavio je Pavić.

Pokretanje proizvodnje i plasmana finalnog proizvoda u Papuku pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “To je odgovor na pitanje kojim smjerom treba Slavonija – vratiti se prozvodu, brendu, ponuditi tržištu prepoznatljivu kvalitetu. Posebno me raduje najavljena suradnja s kooperantima, obiteljskim gospodarstvima. Svaku farmu, svinjac i staju koji su propali ili propadaju treba staviti u funkciju gospodarstva  a najbolji je način upravo kroz suradnju s Kutjevom d.d. Odnosno Papukom koji od domaće sirovine može napraviti konkretan proizvod traženu Hrvatskoj i šire. Mi smo poljoprivredna županija, a ovo je dokaz da ono što se proizvodi, može se i preraditi te ponuditi tržištu,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

DSCN6123

Novi proizvodni asortiman nadahnut je tradicijskom proizvodnjom uz pridržavanje suvremenih standarda, pa pod nazovim “Čiča Mata” uz poznate trajne proizvode – kulen, kulenovu seku, kobasica, čvarci i slanina te mast, tu su i prešani jezik, švargl, jeger, te namazi od masti sa čvarcima s različitim začinima.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn