NOVE POSLOVNE PRILIKE – Delegacija Nove Gradiške potpisala povelju suradnje i prijateljstva s Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Datum objave: 04. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon višemjesečnih poslovnih pregovora, delegacija Republike Hrvatske boravila je na poslovnom putu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje se sastala s tamošnjim istaknutim predstavnicima iz svijeta poduzetništva i svijeta sporta. Delegaciju su činili i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić te direktor Industrijskog parka NG Mladen Mikolčević koji su tom prilikom potpisali i povijesnu Povelju suradnje i prijateljstva s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zahvaljujući dugo dogovaranom poslovnom putu, predstavnici Grada Nova Gradiška u pratnji delegacije Republike Hrvatske, u sastavu Robert Stepanić, prijatelj Grada Nove Gradiške, poduzetnik iz naftnog biznisa cijenjen u UAE, Mohammad Abdulla, ambasador Hrvatskog olimpijskog odbora u UAE, Bono Bošnjak, predsjednik hrvatskog boksačkog saveza, član izvršnog odbora Europske boksačke asocijacije, gradonačelnik Vinko Grgić, direktor tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. Mladen Mikolčević, Jurica Runtić, športski direktor tamošnjeg prvoligaša Itihada iz Kalbe, glavnog grada Emirata Šarže, te u ulozi domaćina, državni tajnik Saeed Abdulghattar Hussain, imali su priliku do 20.do 23.rujna, boraviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Uz niz konstruktivnih poslovnih sastanaka, predstavnici Grada Nova Gradiška, prvi su dan boravka imali svečani prijem kod državnog tajnika za sport, Saeed Abdulghaffar Hussaina, koji u ime ministra operativno provodi strategije za razvoj sporta. Tom je prilikom gradonačelnik Grgić državnog tajnika upoznao s planovima i projektima vezanim za Grad , razgovaralo se i o mogućnostima koje klimatski, prostorno, infrastrukturno i gospodarski nude Nova Gradiška i njena bliža okolica investitorima, a dogovoreno je i da se za potencijalne ulagače i čelne ljude UAE pripreme i detaljne prezentacije, obzirom da su čelni ljudi tamošnjeg ministarstva sporta iskazali interes za moguću posjet delegacije Emirata u Grad Novu Gradišku. Iznimno zadovoljan sastankom, njegova ekselencija, Abdulghaffar Hussain, netipično za običaje daleke, egzotične zemlje, članove delegacije ugostio je na svečanoj večeri u privatnoj rezidenciji, na kojoj im se pridružio i naš poznati gospodarstvenik iz naftnog biznisa, Damir Mišković, vlasnik NK Rijeka,dugogodišnji potpredsjednik HNS-a. Drugi dan boravka, predstavnici Grada Nova G radiška, iz Dubaija su, na poziv člana kraljevske obitelji, Khalid Bin Saif Almemarija, posjetili Abu Dhabi, gdje je gradonačelnik Grgića i delegaciju, zajedno s najbližim suradnicima, primila njegova ekselencija Almemari, zainteresiran za moguća ulaganja i potencijale koje nudi prostor Nove Gradiške i Industrijskog parka.

Posljednjeg dana boravka, gradonačelnik Nove Gradiške, u pratnji direktora Industrijskog parka i predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, primljen je na radni sastanak s glavnim tajnikom Olimpijskog odbora i dopredsjednikom Svjetske automobilske Federacije (FIA), Mohammed Ben Sulayem, nakon čega je, za kraj poslovnog puta, upriličeno svečano potpisivanje Povelje o suradnji i prijateljstvu između tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. i predstavnika snažne konzultantske tvrtke za kapitalna ulaganja u Emiratu Dubai. Povelju je , u ime tvrtke IPNG-a, potpisao direktor Mladen Mikolčević, te, u ime domaće tvrtke Momammad Abdulla Mohammad Salled. Ranije dogovorena Povelja poslužit će kao formalni dokument za buduću suradnju s tvrtkama koje djeluju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Važno je istaknuti kako je riječ o povijesnom događaju jer prvi je ovo put da jedna razvojna agencija potpisuje ovako važnu povelju. Početak je to uspješne suradnje Azijskog svijeta i budućih arapskih investicija prema potencijalima koje nudi Hrvatska, a potom i Nova Gradiška, kao svojevrsna „vrata“ i ulaz na europsko tržište.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO:  ipng.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn