NOVA ULAGANJA I RADNA MJESTA – „Klimaoprema“ kupila dodatnih 42 tisuće kvadrata zemljišta u novogradiškom Industrijskom parku

Datum objave: 11. 5. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

ng2

NOVA GRADIŠKA – Novootvoreni brunch office u Dubaiu, širenje na rumunjsko, bugarsko i njemačko tržište, a onda i početak gradnje nove, druge tvornice u Novoj Gradiški- aktualni su poslovni planovi samoborske tvrtke „Klimaoprema“, vodećeg hrvatskog proizvođača opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, koja je kupnjom dodatnih 42 tisuće kvadrata zemljišta u Industrijskom parku, najavila gradnju nove tvornice i nova radna mjesta.

Samoborska tvrtka „Klimaoprema“-posljednjih 40 godina vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore, tvrtka koja polovicu prihoda ostvaruje na svjetskom tržištu i čije se izvozne referencije šire na čak 50 zemalja svijeta- značajan poslovni subjekt i ulagač u novogradišku poslovnu zonu, potpisivanjem ugovora o kupnji dodatnih 42 tisuće kvadrata zemljišta u Industrijskom parku, najavila je novu razvojnu fazu, nova ulaganja i nova zapošljavanja.

„Nakon 2015.godine i početka rada prve tvornice u Novoj Gradiški, a onda i 2016., godine popunjenih kapaciteta, daljnje širenje i izgradnja novih poslovnih prostora ,logična su odluka. Moram se pohvaliti i da smo nedavno otvorili brunch office u Dubaiu, tu su i planovi o širenju na rumunjsko, bugarsko i njemačko tržište, a onda i nova zapošljavanja. U Novoj Gradiški smo počeli s 36 zaposlenika, danas ih zapošljavamo 62, a kako nam djelatnika nedostaje, zapošljavat ćemo i dalje“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta, Sergio Galošić, član Uprave „Klimaopreme“.

ng3

Novokupljeni kvadrati namijenjeni su izgradnji nove tvornice za koju je u tijeku javni natječaj. Tijekom radova koji bi počeli u lipnju, postojeća tvornica bit će nadograđena sa 6 tisuća kvadrata proizvodnih kapaciteta, a tu je i multipraktična zgrada na 18 tisuća kvadrata, visokoregalno skladište i proizvodnja. Da je riječ o, kako je rekao „velikoj stvari za novogradiško gospodarstvo“, potvrdio je i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić.“Dodatni prostor najava je i daljnjih investicija „Klimaopreme“, ali i nastavak pozitivih tredova u gradu, jer na ljestvici povećanja zaposlenosti u kategoriji 127 gradova Nova Gradiška je na četvrtom mjestu. Iznimno mi je zadovoljstvo nastaviti uspješnu gospodarsku priču“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

Sjajna je to i referenca Industrijskom parku, svojevremeno proglašenim jednom od atraktivnijih nacionalnih poslovnih zona, ali i potvrda kako grad, u skladu sa Strategijom razvoja, polako postaje gospodarski poželjna destinacija. Uz širenje poslovanja i najavu novih zapošljavanja, tvrtka „Klimaoprema“ potpisala je i ugovor s novogradiškom Industrijsko obrtničkom školom o dualnom obrazovanju učenika. “Ta djeca već dolaze u našu tvornicu, pa se nadamo kako ćemo ih, kroz ovakav oblik suradnje, mi odgajati i zapošljavati u budućnosti. To je jedini način dugoročnog zapošljavanja i osiguravanja stabilnijeg i kvalitetnijeg širenja u ovom području.“, zaključio je član Uprave “Klimaopreme“, Sergio Galošić. Uz gradonačelnika Grgića i predstavnika „kupca“, potpisivanju Ugovora nazočile su direktorice Industrijskog parka i Konzultantske tvrtke „Sintagma“- Ivana Vončina Toplek i Senka Vranić.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn