NOVA SPORTSKA PRIČA U VELIKOJ – Ženski nogomet jednako je atraktivan kao i muški, dođite u Veliku 9. lipnja i uvjerite se!

Datum objave: 05. 6. 2017. | Kategorija: Sport

n

VELIKA – Na stadionu u Velikoj, 9. lipnja u 18,00 sati održat će se prijateljska utakmica ženske nogometne reprezentacije Hrvatske protiv ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Utakmica će se održati u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i Općine Velika, a detalje su na konferenciji za novinare najavili načelnik Općine Velika Vlado Boban, predsjednik NK Papuk  i direktor TZ Velika Tomislav Galić te izbornik ženske hrvatske reprezentacije Božidar Miletić.

“Posebno nam je drago što je u pitanju ženska nogometna reprezentacija i nadamo se kako ćemo ovu suradnju s HNS-om i ženskom nogometnom reprezentacijom  nastaviti i dalje te da ćemo uspješno opravdati povjerenje koje su nam dali prilikom organizacije ove utakmice,” naglasio je Tomislav Galić.
nn
Izbornik reprezentacije Božidar Miletić naglasio je kako je utakmica značajna u smislu cjelovitih priprema za izazov koji reprezentaciju očekuje u rujnu, a riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

nnn

“Velika zahvala ide i veličkim domaćinima koji već prvi dan daju sve  kako bi ispunili našđe zahtjeve za koje se nadam da nisu preveliki. Učinit ćemo sve kako bi i publika bila zadovoljna s našom prezentacijom i utakmicom. Ženski nogomet je vrlo zanimljiv, u ovom trenutku možda čak i zanimljiviji od nekih utakmica u muškom nogometu. naglasio je Miletić. Dodaje kako su djevojke prije nekoliko dana boravile u Kini gdje su odigrale dvije vrlo kvalitetne utakmice i spremne su u Velikoj pripremiti pravi sportski spektakl.”Ovih šest mjeseci stavljamo naglasak na trening, jer naš primarni cilj su kvalifikacije u rujnu, a ove prijateljske utakmice koristimo kako bi se što više uigrali jer želimo popraviti koeficijent hrvatskog ženskog nogometa koji ima vrlo svjetlu budućnost,” zaključio je Miletić.

nnnn

Ova utakmica vrlo je važna za Općinu Velika jer to je početak nove sportske priče na ovom stadionu. “Nakon kupnje stadiona, ovo je prvi konkretan potez, ova prijateljska utakmica i nadamo se kako ćemo s HNS-om dogovoriti buduću suradnju, upravo kada je riječ o ženskoj nogometnoj reprezentaciji koju bi rado vidjeli ovdje i u višednevnom kampu. Ne stajemo na tome, u pregovoru smo sa Zagrebačkim sportskim savezom koji ima 56 nogometnih klubova kako bi dogovorili ovdje njihove pripreme ili neke slične aktivnosti. Mogućnosti imamo i ovdje na terenu ali i na području općine te Parka Prirode Papuk. Uz sve izrečeno,očekujemo i realizaciju projekta Veličkih toplica kako bi imali jednu potpunu cjelinu za sve ono što je potrebno za takve aktivnosti i natjecanja,” naglasio je načelnik Općine Vlado Boban dodajući kako je stadion kupljen upravo s namjerom razvijanja sportskog turizma.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn