NOVA PJESMA STANKA ŠARIĆA – Čudno vrime

Datum objave: 21. 2. 2021. | Kategorija: Scena

„Čudno vrime“ nova je pjesma Stanka Šarića za koju je glazbu i tekst napisao Ivan Golubović, dok je aranžman djelo Pere Ištvančića, u čijem studiju je snimljen instrumentalni dio. Vokalni dio i mastering su odrađeni u studiju MA u Zagrebu.

Suradnja Stanka Šarića i Ivana Golubovića proteže se kroz više godina, a pjesma „Čudno vrime“ je četvrta na kojoj su zajedno radili. Suradnja je započela još 2003. godine, kada su Najbolji hrvatski tamburaši na festivalu Zlatne žice Slavonije izveli pjesmu „Moja jedina“, dok je Stanko Šarić 2017. snimio i objavio pjesmu Dunave moj (ranije objavljenu u verziji tamburaškog sastava Graničari stari s kojim je i sam Ivan nastupao) te dvije godine kasnije pjesmu Kroz mlađane dane.

„Ivana poznajem gotovo 20 godina i žao mi je što u tom vremenu nismo više toga zajednički napravili. Vrlo je darovit autor zanimljive i pomalo tužne prošlosti, koju sjajno pretače u svoje sjetne skladbe u kojima pokušava sačuvati uspomene na rodne Srijemske Karlovce iz kojih je protjeran početkom 90-ih godina od strane ondašnjeg režima. Iskrena želja mi je snimiti još Ivanovih skladbi, kako bismo u konačnici dobili cijeli zajednički album srijemskih uspomena utkanih u njegove jedinstvene skladbe“, poručio je Stanko Šarić.

„Osjetivši i sam gorčinu progonstva iz Srijema, nadao sam se da će završetkom Domovinskog rata neprekidni „odlasci” i „dolasci” prestati. Revoltiran novim valom migracija i događaja na ovim prostorima pokušao sam kroz pjesmu iz tamburaškog ugla podijeliti sa svima tu emociju. Iako je pjesma konstatacija aktualnog stanja ja se nadam, kao i svi, boljem sutra“, rekao je Ivan Golubović

TEKST: S. P. /Mirna aria           FOTO: S. Š You Tube

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn