NOVA KOMPILACIJA XX 2020 XX – Opako dobri Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla, Solarov, T.I.E. i Benston

Datum objave: 26. 5. 2020. | Kategorija: Scena

Diskografska kuća Spona predstavlja EP kompilaciju s četiri potpuno nova rock benda u svom katalogu – Solarov, T.I.E., Benston i Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla!Kompilaciju novih rock bendova “XX 2020 XX” downloadajte u WAV i MP3 formatu  

Solarov je tročlani bend koji djeluje od 2013.godine. Stilski nepredvidljiv te svirački potentan, ovaj trojac pokušava ostaviti svoj trag kroz autorske pjesme angažiranih tekstova, vrhunskih riffova i filmskih atmosfera. Pjesma “Indijanci” posvećena je svima onima koji se osjećaju kao vrsta na rubu izumiranja, na posljednjem otoku ideje u moru materijalizma i neukusa. Snimljena je u studiju Srđana Sekulovića Skansija, u produkciji Antonina Šimića, a zvuk je Solarovova vizija westerna i moderne.

Iza glazbenog projekta T.I.E. stoji Katarina Vukadin – kantautorica, pjevačica i glazbeno scenska istraživačica. U glazbi je već 10-ak godina, a publici je poznata kroz brojne bendove i zborove (LeZbor, Čipkice, Mangora, Chill out i Terminator). T.I.E., prvi samostalni istup u smislu kantautorstva Katarine Vukadin, ostvaren je uz veliku i važnu kreativnu podršku korealizatora te aranžera projekta Tea Aničića. Glazbeno, T.I.E. je na pop/rock/funk/punk tragu, a u pripremi je i EP s četiri pjesme radnog naslova “Take it Easy”.

Benston je tajanstveni kauboj iz svemira, koji je odrastao na afro beatu, discu, funku, Bowieju i Talking Headsima. Nakon što je beskonačno dugo lutao dalekim galaksijama istražujući bespuća svemira, odlučio se predstaviti ljudskom rodu singlovima “Oni su tu” i “Mrzi me”. Kombinacijom new wave-a, disca, zvukova 80-ih i začinom zvjezdane prašine, Benston donosi potpuno novi zvuk na našu scenu.

I opako dobro za kraj! Grupa suludo dobrog naziva “Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla”osnovana je 2011.godine. Shvativši koliko je žestoki rock and roll marginalizirani u medijima, opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock and rollu njegov pakleni sjaj. Tekstovi pjesama inspirirani su borbom malog čovjeka spram korumpiranog sistema. 2016. godine objavili su EP „Stado” koji sadrži pet pjesama, a “Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla” upravo dovršavaju debitantski album koji će biti objavljen ove jeseni.

1. Solarov – Indijanci
2. T.I.E. – Even If
3. Benston – Mrzi me
4. Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla – Daj mi sve

https://www.deezer.com/hr/album/149998122

TEKST: S. P./ Spona    FOTO:Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn