NOVA GRADIŠKA NA 20.MEDITERANSKOM SAJMU – Mirisi i okusi Slavonije u Dubrovniku

Datum objave: 28. 3. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Od 23. do 27.ožujka Dubrovnik je ugostio najznačajniju nacionalnu sajamsku priredbu na području ekološke poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva, Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Na 20. izdanju jedinstvene specijalizirane manifestacije, uz proizvođače domaćih proizvoda i proizvoda iz Slavonskog dućana, bili su i predstavnici Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice, predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem i direktoricom Dinkom Matijević.

S ciljem promocije održivog razvoja, zdravog načina življenja, kao i podizanja kvalitete ekoloških i tradicijskih proizvoda, u Dubrovniku je od 23.do 27.ožujka održan Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Specijalizirana je to manifestacija koja se, posljednjih godina, profilirala kao najznačajnija nacionalna sajamska priredba na području ekološke poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva, ali i jedinstveno mjesto na kojem izlagači i proizvođači ostvaruju neposredan kontakt s posjetiteljima i krajnjim korisnicima proizvoda, prvenstveno ugostiteljima i hotelijerima.

Uz 100-njak proizvođača i izlagača iz svih dijelova zemlje, na 20. izdanju Mediteranskog sajma posjetiteljima su se, s vlastitim i proizvodima iz Slavonskog dućana, predstavili i izlagači iz Nove Gradiške, predvođeni prvim čovjekom Grada, gradonačelnikom Vinkom Grgićem i direktoricom Turističke zajednice, Dinkom Matijević. 10.je to nastup Nove Gradiške na ovoj manifestaciji, nastavak širenja i učvršćivanja “priče” o povezivanju plave i zelene Hrvatske i još jedna vrijedna prilika za promociju, kako slavonskih proizvoda i tradicije, tako i novogradiškog kraja i njegove kulture, što je potvrdio i veliki interes posjetitelja. Kako je riječ o priredbi izložbenog i prodajnog karaktera, uz promotivnu ulogu, manifestacija ima i izniman gospodarski značaj, u što su se, nakon “sušnih” korona godina, uvjerili i predstavnici domaćih OPG-a i obrtnici.

TEKST: S. T.           FOTO:TZGNG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn