NOVA GRADIŠKA I ŠABAC POTPISALI SPORAZUM O GOSPODARSKOJ SURADNJI – Projekt vrijedan 800 tisuća eura

Datum objave: 06. 6. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

ng

NOVA GRADIŠKA – Nakon višemjesečne intenzivne i kvalitetne komunikacije, a potom i međusobnih službenih posjeta, gradovi Nova Gradiška i Šabac, temeljem zajedničkog europskog prekograničog projekta, potpisali su Sporazum o gospodarskoj suradnji.

Pronalazeći jedni u drugima kvalitetne poslovne suradnike koji o funkciji gradonačelnika, javnim poslovima i kvaliteti života svojih sugrađana, razmišljaju na sličan način, nakon višemjesečne intenzivne i kvalitetne komunikacije, a potom i međusobnih službenih posjeta, gradonačelnici gradova Nova Gradiška i Šabac, Vinko Grgić i Nebojša Zelenović, potpisali su Sporazum o gospodarskoj suradnji. Dokument je to proizišao iz europskog projekta prekogranične suradnje „teškog“ 800 tisuća eura, koji će se realizirati između Industrijskog parka Nova Gradiška i Industrijske zone Šabac.

Riječ je o projektima energetske učinkovitosti i edukacije vezane uz gospodarsku djelatnost-treninzima za obuku na CNC strojevima u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja, koji će, uz razvoj prekogranične suradnje i poboljšanje funkcioniranja Industrijskog parka, pomoći i osobama treće životne dobi pri zapošljavanju. Prvi novogradiški projekt prekogranične suradnje, za Šabac je nastavak već uspostavljenih veza s Brodsko posavskom županijom, s kojom je ovaj grad, u Srbiji poznat kao lider na polju energetike, uspješno realizirao nekoliko projekata.

Dosadašnja pozitivna iskustva, ali i brojne sličnosti između dva grada, rezultirala su i zajedničkim prekograničnim projektom s Novom Gradiškom, istaknuo je, prilikom potpisivanja Sporazuma, prvi čovjek Šabca, gradonačelnik Nebojša Zelenović. “ Velika mi je čast i zadovoljstvo biti u Novoj Gradiški, surađivati s prijateljima iz Hrvatske i uspostaviti suradnju i odnos povjerenja, jer to je i jamstvo da se pokažemo kao pouzdani partneri i zajednički iskoristimo novac iz Europske unije.Osim toga, uvijek rado učimo od susjeda, a u timu gradonačelnika Vinka Grgića uvidjeli smo kako imamo dobre partnere i kako o javnim poslovima i kvaliteti života sugrađana, razmišljamo na isti način.“ Uz čelne ljude Nove Gradiške i Šapca, gradonačelnike Vinka Grgića i Nebojšu Zelenovića, potpisivanju Sporazuma o gospodarskoj suradnji, nazočili su i Nemanja Pavić, predsjednik Skupštine grada Šapca, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Ivana Trupina i Ivana Vončina Toplek, direktorica Industrijskog parka.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn